x

ZORANU MARJANOVIĆU ODUZELI KĆERKU! Centar sa socijalni rad odredio privremenog staratelja maloj Jani!

Centar za socijalni rad oduzeo je 10. oktobra Zoranu Marjanoviću (39) starateljstvo nad njegovom šestogodišnjom kćerkom! Janin staratelj sada je psiholog Gradskog centra za socijalni rad, a ona je privremeno smještena kod njenog strica Miloša Marjanovića! 

- O kćerki ubijene Jelene Marjanović i njenog muža Zorana, koji se sumnjiči da ju je ubio, do daljeg će brinuti radnici Centra za socijalni rad. Ona će zasad živjeti sa Milošem, ali ako se desi da i on završi iza rešetaka, mala Jana će automatski biti odvedena iz kuće Marjanovića. U tom slučaju, ona više ne bi mogla da živi u kući s babom Zoricom i dedom Vladimirom - kaže izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

 

Prema njegovim riječima, odluka o sudbini djevojčice donijeta je početkom prošle nedjelje. Ukoliko Miloš eventualno bude priveden, Jana će biti odvedena iz kuće Marjanovića.

 

- Mala Jana je prije godinu i po dana ostala bez majke, a otac joj je uhapšen sredinom septembra. Dijete je ostalo bez roditeljskog staranja, pa su radnici Centra za socijalni rad po službenoj dužnosti pokrenuli postupak starateljske zaštite. Zaposleni su posjetili Janu u kući u Borči, u kojoj živi sa stricem, njegovom suprugom, babom i dedom. Utvrđeno je da djevojčica ni na koji način nije ugrožena i da je tamo bezbijedna. To su potvrdili i izvještaji iz vrtića, razgovori sa rođacima, kao i pregledi male Jane. Razvoj djevojčice nije ugrožen, pa joj nije bila potrebna pomoć specijalizovanih stručnjaka - priča naš sagovornik.

 

Advokat Irena Knežević povodom odluke o starateljstvu nad Janom kaže da je u ovakvim slučajevima najvažniji interes djeteta.

 

- Prilikom odabira staratelja uvijek se razmatraju sposobnosti koje su neophodne za obavljanje te dužnosti, što procjenjuje Centar za socijalni rad. Nadležni organi mogu razriješiti staratelja ukoliko prestane da obavlja dužnost, zloupotrebljava prava ili grubo zanemaruje dužnosti staratelja - priča Kneževićeva.

 

U borbu za starateljstvo nad Janom su se, osim Miloša Marjanovića, uključili Jelenin stric Branislav Krsmanović iz Beograda, pjevačicina strina Gorica Krsmanović iz Kraljeva i njena tetka Ljubica Marković iz Kruševca.

 

- Za starateljstvo nad djetetom bilo je zainteresovano više najbližih srodnika. Pojedini srodnici žive u Kruševcu i Kraljevu, što zahtijeva da se i centri iz tih gradova angažuju u procjenu i odabir privremenog staratelja. Za to bi trebalo dosta vremena, pa je briga briga o djetetu do nekog konačnog rješenja privremeno dodijeljena Gradskom centru za socijalni rad - kaže izvor.

(Informer)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.