x

Za rast tržišta neophodna je uspostava category managmenta!

Talk IN Business konferencija koja je održana danas u organizaciji InStore magazin i In Academy nastavak je panela drugog FMCG Summita na kojem se poslala jasna poruka da samo zajedno možemo doći do pravog rasta. Kako bi došli do rasta nepohodna je uspostava catregory managmenta u BiH, zaključak je učesnika današnje konferencije.

Centralno pitanje današnje konferencije bilo je: Koji su prvi koraci koji se trebaju napraviti kako bi implemetirali zaključke sa FMCG Summita?``

 

“Bitno je da prepoznamo put i način koji može doprinijeti razvoju tržišta BiH”, rekla je Elma Pašić direktorica istraživačke agencije GfK.

 

Neven Hadžisulejmanović, direktor kompanije Nelt izrazio je zadovoljstvo današnjom konferencijom: “Drago mi je što je ova konferencija okupila distributere, istraživače i proizvođače jer imamo priliku da razgovaramo, što je prvi korak u rješavanju problema na tržištu”, rekao je.

 

Darko Vaselić, ekspert za Category Management In Academy rekao je da kategorija može profitirati samo ukoliko napravimo kvalitetan iskorak.

 

Učesnici današnje Talk IN Business konferencije koja je danas održana u organizaciji InStore magazina I In Akademije su eksperti iz oblasti Category Managementa mr.Samira Muratović iz oblasti CM & privatne robne marke, mr.Darko Vaselić ekspert za CM, mr. Sead Bašić,  ekspert za CM & KA Management i mr. Bane Bodirogić ekspert za pravna pitanja. 

 

Također konferenciji su prisustvovali i predstavnici kompanija koje se bave istraživanjem  i savjetovanjem u ovoj oblasti: Nilsen, GfK,Ipsos, Valicon,LRC BIS.

 

Svoj doprinos konferenciji dali su i članovi In Academy, kao i učesnici FMCG Summita, Sarajevo Marketing Summita, Talk IN Business konferencija koji su na ovaj način ostvarili pravo članstva u In Academy i učešća na ovoj konferenciji.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.