x

Za što brži oporavak nakon prekida, izbjegavajte ove poteze!

Prekidi nikad nisu jednostavni, ali uz ove greške koje rade mnoge žene postaju još teži

Ovo su stvari koje moraš izbjegavati nakon prekida ako ga ikad želiš stvarno preboljeti: 

 

Traženje zamjene u prvih par mjeseci

 

Neke žene nakon prekida tvrde da više nikad neće pronaći nekoga, no puno je veći broj onih koje ekspresno traže zamjenu. Traženje zamjene generalno nije dobar pristup jer bi se nova ljubav trebala dogoditi sama od sebe, a traženje zamjene u prvih par mjeseci te može samo unazaditi. “Ljubav” čija je namjera samo da obriše staru bol nema neku budućnost, piše “Index“.

 

Samouništavanje

 

Ako ti je veza propala, zašto ne bi propalo i sve ostalo? Ovo je pristup koji imaju mnoge žene koje zbog prekida ne vide svjetlo na kraju tunela. Opijanje, prežderavanje, odustajanje od hobija i snova možda je najlakši put, ali definitivno nije najbolji jer samo produljuje proces prebolijevanja.

 

Izolacija

 

Čak i ako ti nikako nije do ljudi, upravo ti oni mogu pomoći da što prije izađeš iz depresije. Novi ljudi i nova mjesta ti mogu dati novu perspektivu, a ona je jedna od najvažnijih stvari za oporavak od prekida.

 

Javno jadanje

 

Facebook i druge društvene mreže omogućuju ti lako rješavanje frustracije, ali kad to radiš, zapravo ne pomažeš sebi nego samo radiš show za druge. Show ti neće pomoći da preboliš prekid – moraš krenuti iznutra.

 

Izvor: Cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.