x

Za ukusnu i uravnoteženu prehranu novi THOMY Delight!

Kompanija Nestlé proširila je asortiman majoneza THOMY novim prelivom Delight, koji je posan,  bez glutena i napravljen od pažljivo odabranih sastojaka, zaslužnih za prepoznatljivu teksturu i bogat okus majoneza THOMY. U odnosu na klasičnu majonezu THOMY, Delight sadrži 50% manje masti i 47% manje kalorija.

THOMY Delight napravljen je od svakodnevnih, dobro poznatih sastojaka, dok glavnu notu okusu daje gorušica koja je odličan izvor selena, magnezija, omega masnih kiselina, mangana, fosfora, bakra i vitamina B. U novom prelivu THOMY Delight mogu  uživati i oni koji su osjetljivi na gluten, kao i svi kojima je bezglutenska prehrana postala sastavnim dijelom života.   

 

Osim ljubiteljima majoneze kojima će biti neizostavan saveznik u kuhinji, THOMY Delight olakšat će posao i gurmanima koji sa strašću provode sate pripremajući specijalitete za najmilije. Naročito će se svidjeti onima koji se niti nakon blagdana i praznika ne žele odreći ukusne hrane, istovremeno vodeći računa o uravnoteženoj prehrani.  

 

„Pravilna prehrana može biti sasvim jednostavna i ukusna, a svaki proizvod može biti dio uravnotežene prehrane. Masti su vrlo važan izvor energije, a preporuča se većinu masnoća unositi iz biljnih ulja koja ne sadrže zasićene masti. Umaci poput lagane majoneze dobar su izbor s obzirom na to da sadrže znatno manje masti te ih je vrlo lako uklopiti u svakodnevnu prehranu“, izjavila je Nataša Šoštarić, dipl. ing. prehrambene tehnologije, nutricionist.

 

Kako biste se uvjerili u bogat okus i užitak koji donosi THOMY Delight, predlažemo kreativne i jednostavne recepte uravnoteženih jela: 

 

ROLICE OD PATLIDŽANA

 

Sastojci:

• 1 malo veći patlidžan

• 8 kašika maslinovog ulja

• 4 čehne bijelog luka

• 60g sitno nasjeckanih oraha

• Pola vezice peršuna

• 2 kašikeTHOMY Delight preliva

 

Priprema:

1. Jedan patlidžan uzdužno presijecite na 8 dijelova, posolite i ostavite da odstoji oko 20 minuta.

2. Isperite hladnom vodom, osušite i nakon toga premažite svaki komad uljem s gornje i donje stane, ponovno posolite i pecite u pećnici na 200°C oko deset minuta.

3. Svaki komad premažite Thomy Delight prelivom, preko stavite pola čehne smrvljenog bijelog luka, sitno nasjeckane orahe i peršun. 

4. Uvijte ih i servirajte.

 

PREDJELO OD TUNE, GRAHA I SLANUTKA

 

Sastojci:

• 230g konzerviranog graha 

• 100g slanutka

• Konzerva tune 

• Pola glavice crvenog luka

• 0,5 dl maslinovog ulja 

• 3 kašike crvenog vina

• Kašika senfa 

• Vezica peršuna

• Kašičica sušenog origana

• Krupna morska sol i biber

• THOMY Delight preliv

 

Priprema:

1. U posudi pomiješajte ocijeđeni grah, slanutak, tunu, crveni luk, peršun i maslinovo ulje.

2. Posebno pomiješajte senf s crvenim vinom i miješajući postepeno dodavajte ulje.

3. Pripremljeni preliv od vina i senfa prelijte preko predjela, posolite, pobiberite i dobro promiješajte.

4. Servirajte na prepečenom hljebu, dodajte THOMY Delight i pospite origanom.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.