x

Zabava uoči zvaničnog početka zimske turističke sezone: Najljepše zime imaju ime – Jahorina!

U Malom muzeju BiH – Aleji Ambasadora u Sarajevu sinoć je održana zabava Najljepše zime imaju ime – Jahorina, koju su uoči zvaničnog početka zimske turističke sezone organizovali Olimpijski centar Jahorina s hotelima Termag, Vučko, Board i Lavina.

Olimpijska ljepotica zimsku sezonu dočekuje spremna u potpunosti, a domaćini se nadaju da snijega neće nedostajati. Hoteli Termag, Vučko, Board i Lavina svojim gostima nude vrhunske sadržaje za odmor i rekreaciju, vrsnu gastronomsku ponudu, te raznovrsan program slobodnih aktivnosti. 

 

Zvanično otvorenje zimske turističke sezone bit će od 12. i 13. decembra, kada će uz mnoštvo zabavnih sadržaja, gostima biti omogućeno i besplatno skijanje.

 

Ove godine je novitet da će na skijaškoj stazi Poljice biti organizovano noćno skijanje, a nabavljeni su i dodatni topovi za vještačko osnježivanje. 

 

Jahorina tokom zime ima više od 20 km uređenih ski staza za alpsko skijanje, 5 žičara (2 moderna šestosjeda i 3 dvosjeda), 3 ski-lifta, 2 “baby lifta” ukupnog kapaciteta 12.000 skijaša na sat.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.