x

Zagreb je poželjniji grad i od samog Pariza!

Na netom završenom elektronskom natjecanju za najbolju europsku destinaciju koje je održao portal European Best Destinations, Zagreb je zauzeo drugo mjesto.

Ispred Zagreba nalazi se samo Porto, a ovakav odličan rezultat naš grad je izborio u jakoj konkurenciji između još 18 gradova, a to su: Amsterdam, Beč, Berlin, Barcelona, Bergen, Budimpešta, Cannes, Glasgow, Nicosia, London, Madeira, Madrid, Milano, Pariz, Prag, Rim, Stockholm, Ženeva. 

Podsjećamo, European Best Destinations je europska neprofitna organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, osnovana s ciljem promicanja kulture i turizma u Europi. U partnerstvu s turističkim uredima angažirana je na promicanju boljeg razumijevanja bogatstva, raznolikosti i kvalitete među destinacijama u Europi, ali i njezina promoviranja kao najvažnije destinacije u svijetu. Organizacijom ovog natjecanja u kojem glasači elektronskim putem biraju najbolje potiče se izvrsnost, a dobitnicima podiže imidž pa te destinacije privlače znatno više gostiju.

Turistička zajednica grada Zagreba iznimno je zadovoljna postignutim uspjehom koji pokazuje da ne samo struka, već i cjelokupna javnost prepoznaje odlike Zagreba te cijeni ovaj rezultat kao posebno priznanje za trud i profesionalni rad uložen u promicanje Zagreba kao turističke i kongresne destinacije. Tome u prilog govore i rezultati za siječanj, kada je u našem gradu zabilježeno 6% više gostiju, točnije njih 33.548, od čega je stranih posjetitelja bilo za 4% više, odnosno njih 21.224, a najviše ih je došlo iz: Italije, BiH te Njemačke.

Izvor: tportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.