x

Zaigrajte m:ozgalicu na Android pametnim telefonima!

Kompanija m:tel pokrenula je novu igricu za najmlađe pod nazivom m:ozgalica, koju Android korisnici već od danas mogu besplatno preuzeti u Google Play prodavnici. Prilikom pokretanja aplikacije igrači na raspolaganju imaju dvije igrice – Memoriju koja je klasična igrica pamćenja, dok Slagalica funkcioniše po principu slaganja pazli.

Popularne igrice koje smo nekada rado igrali na ovaj način dospjele su i na ekrane mobilnih uređaja. Igrice su prilagođene djeci različitih uzrasta, a pored zabavnog imaju i edukativni karakter, jer će djeca igrajući ih, vježbati logičko razmišljanje. Sada, bez bojazni, možete ostaviti vaš smartfon u dječijim rukama, s obzirom na to da će najmlađi uz ovu igricu korisno provesti vrijeme. Igricu, mogu igrati i oni malo stariji, koji žele da se zabave i osvježe svoje pamćenje.

 

U Memoriji je potrebno zapamtiti pozicije slika koje otvarate i povezati dvije iste. Kako igrica odmiče nivoi su sve teži, jer se broj polja povećava, pa je za slaganje potrebno više vremena i koncentracije. U Slagalici je potrebno da od ponuđenih dijelova složite sliku koja se pojavljuje na početku igrice. Kako igra napreduje, povećava se i broj dijelova slagalice. Potrebno je, uz što manji broj poteza, sklopiti konačno rješenje.

 

Obe igrice imaju dva nivoa težine - lakši za najmlađe, koji još ne znaju da čitaju i teži, koji pored spretnosti, zahtijeva i brzinu, jer se računa i vrijeme potrebno za završetak igre. Cilj je da igrač pređe što veći broj nivoa i prikupi što više bodova, a nakon uspješnog završetka nivoa na ekranu će se pojaviti prozorčić sa tekstom, koji igraču otkriva neku zanimljivost.

 

 

Vježbajte moždane vijuge dok provjeravate memoriju ili se zabavite spajanjem dijelova slagalice. Igricu Mozgalica možete pronaći u Google Play prodavnici i instalirati je putem ovog linka https://play.google.com/store/apps/details?id=ba.mtel.mozgalica.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.