x

Zaista je to bila bajka iz ugla top modela BiH Jelene Govedarice!

Pred punom salom Pozorišta Prijedor održan je još jedan u nizu modno- scenskih performansa sa organizacijom, scenarijom, režijom i koreografijama Jelene Govedarice koja je i vodila glumačku priču skupa sa glumicom Narodnog pozorišta Gordanom Milinović. 

- Show sam nazvala MODERNA BAJKA jer priča o ljubavi i traženju partnera za ovaj put sretnim krajem kako to biva i u bajkama, ali je moderna jer je realna i obavijena aktuelnim načinom življenja i ponašanja, rekla je Govedarica.

 

Baka kao žena oficira savjetuje unuku za kakvog muškarca treba da se uda gdje smo čuli mnogo značajnih poruka: ljubav je ljubav, brak je brak; razgovor je za ženu melem; revanš ili ofanziva u slučaju izdaje; nikada mužu ne preturati po džepovima; udati se za onog ko te poštuje; žena napravi sebi pakao ili raj; muškarci se vječito s nekim bore i takmiče. Kroz koreografije u kojima su se predstavili poznatii brendovi sportske, ležerne i poslovne kolekcije, ali i dizajneri MARINA KOSORIĆ - Sarajevo, BELMA LJUBOVIĆ DELIBAŠIĆ i DIAZ KOVA-Kakanj, Snježana Vujinović predstavila je kolekciju koju su nosile njene mušterije 30+, takođe su pratile scenario sa puno poruka o međuljudskim odnosima - sa nekima kliknemo; svi imamo vrline i mane koje treba uskladiti; nekada treba pustiti ono sto ne ide; opterećenost telefonima smanjilo komunikaciju; dama se rađa, ali je treba probuditi u sebi radom na sebi; sa nekim kliknemo ili ne; svi smo sa vrlinama i manama.

 

Kofer kojim performans počinje i završava simbolizuje promjenu koju u životu možemo uvijek da napravimo ukoliko želimo

 

BAKA: ``JEDAN KOFER DA JE UVIJEK SPREMAN U PREDSOBLJU DA GA UVIJEK IRITIRAŠ.`` Promovisan je i boks, folklor i trbušni ples kao igra zavođenja neophodna u braku. 

 

Jelenin scenario ima realnost, dramaturgiju i komičnost, rekla je glumica Gordana pohvalivši njen rad i rekavši da joj je drago što je sarađivala sa pozitivnom i harizmatičnom manekenkom. 

 

Belma Ljubovi Delibašić i Diaz Kova rekli su da im je čast sarađivati na ovom umjetničkom projektu sa Jelenom koja ih je ugostila lijepo i dala im odličan prostor za prezentovanje mode kao umjetnosti. 

 

Marina Kosorić: Na Jelenin poziv sam se odmah odazvala jer ovo je veliko umijeće uklopiti modu i glumu i kolekcije sve, a da sve bude cjelina i da se sve kolekcije jednako istaknu. Večeras je publika vidjela kroz modu mnogo poruka i svaka čast za sve ovo.Puno pozirište i oduševljena publika. 

 

Jelenu smo vidjeli u raznim ulogama u bajci em djevojke razočarane u partnera em one koja igrajući trbušni ples zavodi muškarca, vježbajući boks spremna da ako on da gol izjednčći, ali i kao mladu koja na kraju udajući se shvata da ne treba puno da njuška nego da bude sretna jer dajući nekome slobodu i dobijamo sliku njegovog karaktera. 

(Foto: Ćuk)
Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.