Zajedno se pobrinimo da svaka žena bude zdrava!

30.10.2016 09:00
zajedno-se-pobrinimo-da-svaka-zena-bude-zdrava-main

Kad: 30.10.2016. u 11:00 sati

Gdje: Ispred Family centra u Sarajevu, BiH

 

Konzum BiH donirao je 3000 KM Udruženju osoba oboljelih i liječenih od karcinoma dojke ‘’Rubin’’, a kompanija je otkupila i 4050 rozih trakica u cilju podrške oboljelim. Sva prikupljena sredstva bit će usmjerena na kupovinu mamografskog aparata za koji je potrebno 25 000 KM, kako bi se ženama osigurali redovni preventivni pregledi dojke.

``Udruženje ``Rubin`` osnovano je i radi na području općine Hadžići, koja je pretrpjela utjecaj osiromašenog uranija. Posljedice života na takvom tlu najčešće dolaze u obliku karcinoma. Naše udruženje do sada je organiziralo niz besplatnih pregleda za žene iz ove općine i uvidjeli smo da je situacija alarmantna. Odlučili smo nabaviti aparat za mamografiju i pomoći Domu zdravlja Hadžići, a ženama obezbijediti mogućnost da redovno obavljaju preglede i tako produže svoj život,`` – naglasila je Esma Šehić, predsjednica Udruženja osoba oboljelih i liječenih od raka dojke ``Rubin``.

 

Predposljednjeg dana ružičastog oktobra, Konzum BiH će ispred Family centra u Sarajevu u 11h upriličiti simbolično puštanje balona u zrak te pozivaju građane da im se pridruže kako bi zajedno obilježili mjesec borbe protiv karcinoma dojke te ukazali na važnost prevencije i podizanja svijesti ženske populacije o težini ovog oboljenja.

 

Karcinom dojke je najčešća maligna bolest ženske populacije i čini 16% svih malignih bolesti kod žena, a u rijetkim slučajevima se javlja i kod muškaraca.

 

Ružičasti oktobar u svijetu se obilježava od 1985. godine, u preko 40 zemalja, a Konzum BiH kao društveno odgovorna kompanija i ove godine je različitim aktivnostima obilježila ovaj mjesec, te značajnim novčanim sredstvima pružila podršku oboljelim od raka dojke u BiH.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.