x

Zapadni Balkan u crvenom meteoalarmu, i danas budite na oprezu zbog velikih vrućina!

Meteoalarm je za četvrtak i petak izdao crvena upozorenja za veći dio Bosne i Hercegovine, a slična situacija je i u ostatku regije. Crveni meteoalarm obuhvata cijelu Hrvatsku s naglaskom na kninsku regiju, a velike vrućine očekuju se i u Srbiji i Crnoj Gori. Također, crveni meteoalarm upaljen je i za veći dio Slovenije i Mađarske.

Zajedno s Italijom i južnom Poljskom, naši prostori predstavljaju najtoplije krajeve u Evropi, barem što se tiče ove sedmice.

 

Prema saopćenju Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas će u Bosni i Hercegovini ponovo preovladavati sunčano i vruće vrijeme. Tokom dana pojavit će se mjestimično mala do umjerena oblačnost. Vjetar slab, u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 34 do 39, u Hercegovini i Posavini do 42 stepena

 

U Sarajevu će biti sunčano i vruće, tokom dana uz mjestimičnu malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura će biti oko 35 stepeni. Najviše temperature očekuju se u Mostaru, Banjoj Luci i Bihaću.

 

Slično vrijeme će se nastaviti do kraja sedmice.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.