x

Zašto Bentley Bentayga košta čak 250.000 američkih dolara?!

Mnogi su se sigurno pitali zašto je Bentleyev luksuzni SUV bar dvostruko skuplji od prvih rivala. Odgovora je puno, a vjerovatno jedini pravi je da ekskluzivnost danas prolazi, pa makar i bez pravog opravdanja.

Najbrži i najluksuzniji SUV na svijetu starta cijenom od oko četvrt miliona eura. Da, radi se o osnovnoj izvedbi koja dakako uključuje vrhunsku mehaniku, još bolje uređenje interijera i motor mlažnjaka. 6.0 W12 twinturbo daje 608 KS i 900 Nm, a Bentaygu potjera do konačnih 310 km/h uz ubrzanje do 100 km/h u 4,1 sekundi.

 

Impresivne performanse, pogotovo ako se uzme u obzir kako se radi o ogromnom vozilu. 5,2 metara dužine i oko 2,5 tone mase dobri su orijentiri. Osim filigranske izrade, Bentley je standardno opremio Bentaygu svime što se danas očekuje u najprestižnijem vozilu, ali pritom ostavlja hiljade kombinacija na popisu opcija. Kupcu se tako nudi na desetine boja vanjštine, a neznatno manje je kombinacija u interijeru.

 

Svakako, sve dodatno se plaća, a cijene su stravične. Vjerovatno samo Bugatti Chiron ima skuplje opcije.

 

Primjera radi, piknik set Bentley će naplatiti oko 32.000 USD, a Breitlingov sat ukrašen dragim kamenjem nevjerojatnih 160.000 USD. Prevedeno, propustom nekoliko opcija sa popisa uštedjet ćete za reprezentativan stan u centru grada, a ostat će vam i za nekoliko izleta, recimo put oko svijeta.

 

Kako, pak, Ameri opravdavaju visoku cijenu Bentayge možete vidjeti u videozapisu u nastavku.

 

Izvor: avaz.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.