x

Zašto je KOKOSOVO ULJE namirnica koju OBAVEZNO morate staviti na četkicu za zube?!

Kokosovo ulje koristi se od davnina u prirodnoj medicini, ali i za njegu i ljepotu.

Moderna istraživanja već su potvrdila da blagotvorno utiče na zaštitu srca i krvnih sudova, jača imunitet, ubrzava metabolizam i podstiče mršavljenje te poboljšava probavu. 

 

Značajno utiče i na izgled kože, kose i noktiju, koje prirodno hrani i njeguje, pomaže u bržem zacjeljivanju te im osigurava zdravlje i sjaj, a nema štetnih nuspojava te je odličan izbor za sve uzraste u porodici.

 

Djeluje antimikrobno, antivirusno, ima antibiotska i protivgljivična svojstva i upravo zbog toga biste ga trebali svako jutro stavljati na četkicu za zube i s njime istrljati zube i zubno meso, ali i jezik. 

 

Istraživanja su pokazala da, nakon uobičajenog pranja zubi, nanošenje kokosovog ulja u usnu šupljinu djeluje protiv gingivitisa, karijesa i neprijatnog zadaha. Na prirodan način izbijeliće i zube redovnom uporabom, a riješiće vas i bakterija i koje se nakupljaju u usnoj duplji i uzrokuju štetu. 

 

Nemojte se bojati progutati čisto kokosovo ulje, jer je ovo supernamirnica koja blagotvorno djeluje na cijeli organizam.

 

Izvor: Kolketiv.me/ekskluziva.ba

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.