x

Zašto novi YouTube snimci imaju tačno 301 pregled?!

Skoro svaki novi video na YouTubeu neko vrijeme ima tačno 301 pregled, a ispada da u pitanju nije nevjerovatna slučajnost, već za ovo postoji razlog – YouTube ovo radi namjerno.

Kada se postavi novi video i počne skretati pažnju posjetilaca na sebe, Google želi biti siguran da ti pregledi dolaze od pravih posjetilaca i da u pitanju nisu „namješteni“ klikovi pojedinih kompanija ili pojedinaca kako bi skrenuli pažnju na svoj video ili proizvod. 

Zbog toga YouTube zaustavlja brojač na 301 pregled dok njegovi sistemi statistički pregledaju video i njegove kopije na serverima širom svijeta kako bi verifikovali posjetu. 

Nije jasno zašto je kompanija izabrala baš broj 301. 

Ted Hamilton, jedan od YouTube menadžera, kaže da ne zna zašto je baš taj broj pregleda izabran i dodaje da svaki video koji za jako kratko vrijeme privuče veliki broj osoba biva podvrgnut provjeri. 

YouTube zaustavlja brojač na 301 pregledu na pola dana, a ponekad i duže, dok se vrši verifikacija, ali se interno i dalje nastavlja bilježenje pregleda. Kada se broj pregleda verifikuje, ukupan broj pregleda u tom periodu se dodaje javnom brojaču.

Izvor: b92.net/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.