Zatvaranje Festivala i dodjele nagrada u subotu u 17h u Pozorištu mladih!

07.05.2016 15:00
zatvaranje-festivala-i-dodjele-nagrada-u-subotu-u-17h-u-pozoristu-mladih-1

U subotu, 7. maja u 17 sati  u Pozorištu mladih zvanično će biti zatvoren 2.FEDU (Festival dječije umjetnosti) u Sarajevu kojim je afirmirano stvaralaštvo za djecu iz književnosti, teatra, muzičke i likovne umjetnosti.

Na Festivalu je prikazano osam pozorišnih predstava za djecu i mlade iz Regije ( Hrvatska, Srbija, Crna Gora i BiH), koncertiralo je  osam dječijih horova, nastupili su mladi iz KUD Baščaršije, kao i IMTM scene.

 

Dodjeljene će biti nagrade za najbolju neobjavljenu bajku kao  i nagrade  za najbolju predstavu, najboljeg glumca i glumicu, najbolji hor.

 

Nagrade će dodijeliti partneri Festivala Općina Stari Grad, načelnik g.Ibrahim Hadžibajrić  i minister kulture i sporta Kantona Sarajevo, g. Mirvad Kurić.

Nakon proglašenja pobjednika, u njihovu čast bit će odigrana predstava “Pingvin” u režiji Miroljuba Mijatovića, a u produkciji BNP Zenica.

 

Uz Općinu Stari Grad i Ministarstvo kulture i sporta KS, Festival je pomoglo i nekoliko domaćih kompanija kao što su Ovako, Gadžo komerc,  IMTM, Vakufska banka, Radon Plaza, Messer BH Gas, GIZ, BSO, Kapitals i Ferhatović. Posebno se zahvaljujemo Nidalu Ferhatoviću, Elviru Boliću i Senadu Repuhu koji su donirali hranu za sve učesnike Festivala.

Medijski pokrovitelji su: Radio Antena, Hayat TV, Dnevni avaz, TVSA i Ekskluziva.

 

Dodatne informacije potražite na www.fedu.ba

 

Roditelji dovedite svoju djecu na radost iz koje se uči.

 


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.