x

Zavidovićanin Senad Aličić iz Krivaje na Grbavicu !

Da su talenat i upornost krajnje isplativi dokaz je šesnaestogodišnji Zavidovićanin Senad Aličić koji je slijedio svoje snove i ambicije, stoga da ne treba biti ništa čudno ukoliko uskoro zaigra za neki češki klub, jer interesovanje za ovog mladog i talentovanog fudbalera itekako vlada. Senad Aličić je zaista jedan istinski mladi talenat zavidovićke Krivaje, koji je prošle godine prešao na Grbavicu i postao standardan prvotimac Željinog kadetskog tima Omladinske Premijer lige BiH. Za vrlo kratak period je ulio povjerenje treneru Admiru Adžemu, koji u njega polaže velike nade.

Iako je većini mladih talenata stalo do toga da se što više pohvali, Senad je skroman na riječima, te mu je vrlo važnije bilo da se zahvali svima onim koji su mu pomogli da istraje. 

Kako bi vas upoznali sa Senadovom karijerom i sami smo stupili u kontakt sa njim, a evo šta nam je rekao o svojim počecima.

- ``Što se tiče mojih početaka, fudbal sam počeo trenirati sa 10 godina. Sve do prelaska u moj sadašnji klub FK Željezničar, trenirao sam u NK Krivaji, to jeste u mlađim kategorijama ovog kluba. Na početku sam trenirao u kategoriji koja nije imala utakmice, te sam tek nakon 2 godine zaigrao i svoju prvu prvenstvenu utakmicu. U Krivaji sam igrao 4 sezone (predpioniri i pioniri), te u tom klubu naučio osnove ove igre.``

Već na samom početku razgovora ovaj Zavidovićanin se zahvalio svima onim koji su u to doba bili uz njega.

- ``Bilo je to za mene prelijepo vrijeme i ovom prilikom se želim zahvaliti klubu, kao i mom treneru Admiru Buriću, te svim ljudima koji su tada bili uz mene.``

Senad je trenutno angažovan u FK Željezničar i zahvaljujući timskim kolegama vrlo brzo je navikao na okolinu oko sebe.

- ``Trenutno sam angažovan u FK Željezničaru, i nastupam za kadete ovog tima. Što se tiče života u Sarajevu, poprilično sam se navikao na novi grad i uspješno sam se privikao na sve nove stvari koji nosi jedan grad kao što je Sarajevo, i to sve uz pomoć mojih novih timskih kolega. Naravno, uz fudbal maksimalno se posvećujem školi. Ipak, uz dobro isplanirano vrijeme nađe se vremena i za druženje, internet i slične stvari.``

Kako je istakao, njegovu igru je prvi zapazio menadžer Meho Berović iz Češke s kojim je stalno u kontaktu. Inače, Meho će na proljeće doći u Sarajevo, te Zavidoviće kako bi razgovarali o njegovom eventualnom prelasku u Češku. Velike su šanse da Senad završi u FK Bohemians Praha, gdje Senadov menadžer trenutno vrši pregovore.

- ``Trenutno pregovara sa FK Bohemians Prahom, i ukoliko odem u inostranstvo, najvjerovatnije ću u tom klubu nastaviti svoju karijeru. Moj menadžer odlično obavlja svoj posao, trenutno razgovara sa predsjednikom tog kluba i pregovori su u toku, iako još ništa nije sigurno. ``

Aličić nikako nije želio da izostavi riječi zahvale za sve one koji su uz njega i koja ga podržavaju, a naročito njegove roditelje, kojima je kako kaže duboko zahvalan.

Na nama je ništa drugo nego da ovom mladom, talentovanom fudbaleru poželimo sve najbolje. Nadamo se da će izgraditi zavidnu karijeru, te istrajati na svom putu.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.