x

Zavirite u skladište Porscheovog muzeja koje nije otvoreno za javnost!

Svako ko kupi ulaznicu za 8 eura može posjetiti Porscheov muzej u Zuffenhausenu, no, gotovo niko nema priliku zaviriti u skladište koje se nalazi nekoliko kilometara udaljeno od samog muzeja. Međutim, mala grupa novinara je dobila dozvolu te je fotografisala automobile koji se nalaze u skladištu veličine 9.000 kvadratnih metara.

Kolekciju Porschevog muzeja čini oko 575 automobila, no, u muzeju se izlaže 85 do 90. U skladištu koje je smješteno nedaleko od muzeja nalazi se oko 300 automobila.

 

``Ponosni smo na našu unikatnu kolekciju automobila. Kao što ste očekivali, ovdje su produkcijski automobili, Carrera GT, 959, različiti modeli Cayennea, svaka generacija modela 911, Boxteri, Caymani, modeli 924, 928 i mnogi drugi. Imamo i različite prototipe, kao i oko 160 trkaćih automobila iz različitih era Porscheove motorsport historije``, izjavio je šef Poscheovog odjela za kolekciju klasičnih automobila.

 

On je dodao da zaposlenici ne želi previše restaurirati automobile kako bi bili u stanju u kojem su prešli ciljnu ravninu prije 40 ili 50 godina. Neki od automobila nikada nisu oprani nakon utrka, pa na sebi imaju prašinu, blato i insekte na vjetrobranskim staklima.

 

Porsche namjerava širiti kolekciju kupovinom nerestauriranih modela.

 

Novinari nisu mogli vidjeti neke modele koji su bili prekriveni, ali su uživali u prizoru kada su ugledali Porsche RS Spyder koji je pobijedio na Le Mansu. Tu je bio i koncept 932 s četvera vrata, kao i kabriolet koji je prethodio Boxteru. U skladištu je parkiran i prototip Cayennea sa sklopivim krovom. Novinari su vidjeli i Porsche 911 sa produženim međuosovinskim rastojanjem, koji nudi više mjesta za putnike na stražnjem sjedištu, a tu je i blindirani model 996.

 

U galeriji pogledajte 93 fotografije načinjene u Porscheovom skladištu, koje je objavio magazin Motor1.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.