x

Završen 11. Kids Festival!

Posljednjeg dana održavanja 11. KIDS Festivala organizovan je tradicionalni Dan policije.  Udružene policijske snage BiH su u sklopu mnogobrojnih radionica predstavii svoju misiju te informisali mališane o sigurnosti u saobraćaju, internet kriminalu te vršili obuku iz jednostavnih vještina samoodbrane.  

``Mi želimo da kroz ovakve aktivnosti, steknemo povjerenje djece te da na taj način utičemo na njihovu socijalizaciju i odgoj. Djeca svakako prepoznaju našu iskrenost i želju da im pomognemo i posjećenost naših štandova to potvrđuje.” istakao je Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Štandove svojih ambasada danas su posjetili ambasadori Italije i Švicarske.

 

“Oduševljen sam entuzijazmom sa kojim djeca otkrivaju sadržaje na štandu naše ambasade. Svi naši ovogogdišnji sadržaji realizuju se pod moto „Zajedno možemo bolje“ kojim šaljemo poruku podrške djeci  koja dolaze iz produčja koja su pogođena poplavama” istakao je Andre Schaller, ambasador Švicarske u BiH

 

“Ovo je moj prvi posjet Kid’s festivalu i sasvim sigurno neće biti posljednji. Na našem štandu smo za djecu Bosne i Hercegovine pripremili izbor najboljih delikatesa talijanske kuhinje. Također tu smo da podržimo inicijativu solidranosti koja je lajt motiv ovogodišnjeg Kid`s Festivala`` izjavio je Ruggero Corrias, ambasador Italije u BiH.

 

“Mnoštvo je emocija, impresija i poruka koje nosimo sa ovogodišnjeg Kid’s Festivala. Raduje me činjenica da je naša inicijativa solidarnosti imala tako dobar odjek u bh. javnosti te da smo uspjeli organizovati prijevoz za veliki broj mališana iz poplavama ugroženih područja. Sve započeto u Sarajevu nastavijamo u Banja Luci gdje 13. juna realizujemo prvo izdanje jednodnevne Kids Fest zabave`` istakla je Susanne Prahl, direktorica KID`S Festivala.

 

Program 11. KID’S Festivala završen je prikazivanjem animiranog filma DJEČAK DETEKTIV.

 

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.