x

Završen 23. Sarajevo Film Festival: Pobjednički filmovi iz svih kategorija prikazani u kinima širom Sarajeva!

Festivalska publika iz svih dijelova BiH, regije i svijeta, tokom dana je uživala u projekcijama pobjedničkih filmova iz svih kategorija 23. Sarajevo Film Festivala. U obilasku kina širom glavnog grada BiH zatekli smo pozitivnu atmosferu.

Brojna publika prisustvovala je današnjoj projekciji filma ``Pravci`` bugarskog reditelja Stephana Komandareva, koji je prikazan u Narodnom pozorišu Sarajevo. Ovaj film je osvojio specijalnu nagradu žirija.

 

Potom je uslijedila projekcija filma ``Buđenje dana`` albanskog reditelja Gentiana Kocija. Glavnoj protagonistici ovog filma Orneli Kapetani sinoć je uručeno Srce Sarajeva za najbolju glumicu.

 

Publika je u 16 sati imala priliku ponovo pogledati i film ``Čistoća``, bh. reditelja Nevena Samardžića koji je dobitnik nagrade Srce Sarajeva za najbolji studentski film. Nakon toga je prikazan film ``U plavetnilo`` Antonete Alamat Kusijanović koji je osvojio nagradu za najbolji kratki film.

 

Film ``Meda ili ne tako sjajna strana stvari`` Emanuela Parvua koji je dobio Srce Sarajeva za najboljeg reditelja, također je prikazan u Narodnom pozorištu, kao i najbolji ovogodišnji igrani film, ``Strašna majka`` rediteljice Ane Urushadze.

 

U kinu Meeting Point je prikazan film ``Mr. Gay Syria`` koji je osvojio nagradu za ljudska prava te film ``Grad sunca``, reditelja Ratija Onelija, koji je dobitnik nagrade Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film. Također je u Meeting Pointu ponovo prikazan i četverosatni ``Intervju s Putinom``, američkog reditelja Olivera Stonea, koji je osvojio nagradu publike za najbolji dokumentarni film.

 

Podsjećamo, proteklih dana je prikazano 235 filmova u Narodnom pozorištu, Ljetnom kinu Raiffaisen, kinima Meeting Point, Multipleks Cinema City, Sarajevo Summer Screen, Pozorištu mladih, Ljetnom kinu Novi Grad, Kinu Novi Grad i MMC kinu Ilidža. 

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.