x

Završen uviđaj: Požar u restoranu na Baščaršiji izazvale neispravne elektroinstalacije!

Sarajevska policija obavila je uviđaj u restoranu ``Višegrad``, koji se nalazi u ulici Halači na Baščaršiji, te je utvrđeno da je požar, koji je tokom noći izbio unutar objekta, uzrokovan neispravnim elektroinstalacijama. 

Ova informacija za Faktor potvrđena je u MUP-u Kantona Sarajevo. 

 

Požar u restoranu izbio je sinoć oko sat iza ponoći, a sarajevski vatrogasci ubrzo su uspjeli ugasiti vatru.

 

U unutrašnjosti objekta pričinjena je materijalna šteta, a kako smo se uvjerili na mjestu događaja, kroz prozore se vidi kako su zidovi u prizemlju i na spratu restorana potpuno crni od čađi.

 

Muhamed Šeta, vlasnik restorana, s novinarima danas nije mogao razgovarati, samo nam je kratko kazao da još ne zna visinu štete koja je pričinjena.

 

Vlasnik jednog od ugostiteljskih objekata koji se nalazi u blizini, kazao nam je kako su svi sumnjali da je požar podmetnut. 

 

- Zvali su me sinoć da mi kažu kako gori restoran blizu moje radnje. Međutim, nije bilo opasnosti da se prema njoj proširi. Nisam se još čuo sa gazdom, ali kako su mi ostali vlasnici obližnjih objekata kazali, sumnjalo se da je požar podmetnut i da je neko ubacio nešto kroz prozor u prizemlju, jer je i sećija koja se ispred nalazi prilično izgorjela - kaže nam ovaj sagovornik.

(Faktor)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.