x

Zbog OVIH NAVIKA nikako da smršate!

Četiri svakodnevne navike zbog kojih nikako da se riješite tih par kilograma viška.

Skidanje viška kilograma je priličan izazov, fizički i mentalno. Što je najgore od svega, ona posljednja tri ili četiri kilograma obično budu naročito ``tvrdoglavi``. Ako se mučite nadomak cilja već neko vrijeme, i sa svakim lijepim danom nervoza samo raste, provjerite da li pravite neku od ovih grešaka. U pitanju su sitnice na koje često ne obraćamo pažnju, a mogu vam poremetiti planove:

 

Ne unosite masti

 

Zdrave masti su jedan od najvažnijih faktora u ishrani, naročito ako želite da skinete koji kilogram. Dobri izvori zdravih masti su avokado, grčki jogurt, koštunjavo voće i maslinovo ulje. Ako ove namirnice postanu dio vaše svakodnevne ishrane, podstaćiće vaš organizam da masti troši umjesto da ih skladišti. (Oko struka, ili gdje vam je već `slaba tačka`.)

 

Ne brojite kalorije

 

Ne treba život da vam se pretvori u sabiranje, ali nije loše da povremeno napravite presjek dnevnog unosa. Možda se (neprijatno) iznenadite. Vrlo često se ispostavi da živimo u naivnom ubjeđenju da unosimo malo kalorija, kad ono... Papir i olovku u ruke i napravite računicu.

 

Sljedeći put možda ipak uzmete jabuku umjesto tog keksića, pa makar bio i bez dodatog šećera.

 

Vježbe snage sa opterećenjem nisu dio vaše rutine

 

Kad vježbate uz opterećenje, mišići se izgrađuju brže, a više mišića znači i više sagorijevanja masti. Što znači da će kilogrami brže nestajati...

 

Mišići čine da naš metabolizam radi `na više obrtaja`, a ako su vaši treninzi zasnovani samo na kardio vežbama, gubite taj bonus efekat.

 

Ne konzumirate dovoljno čvrste hrane

 

Ako su vaši obroci pretežno u tečnoj formi, jer ste, je l`te na dijeti, bilo da su u pitanju supe, čorbe ili smutiji (voćni, oni od povrća, ili proteinski šejkovi), vaš organizam ne mora da uloži mnogo truda (čitaj `sagori mnogo kalorija`) da bi ih svario.

 

Ali, ako jedete namirnice bogate vlaknima, na primjer, za varenje će vam biti potrebna prilična količina energije, što će podstaći metabolizam i ubrzati mršavljenje.

 

A tu je i drugi problem: za jednu čašu soka potrebne su vam bar četiri pomorandže (na primjer). Popićete čašu soka i nećete biti žedni, ali nećete biti ni siti, a unijećete četiri puta više kalorija nego što biste unijeli ako pojedete jednu pomorandžu, koja će vas, za raziliku od soka i zasititi.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.