x

Zbog čega se u Hrvatskoj šire laži o Džananu Musi?!

U hrvatskim medijima često se plasiraju informacije kako je Džanan Musa zbog ovog ili onog razloga izbačen iz prvog tima.

U Hrvatskoj štampi često se, iz ko zna kojeg razloga, daje negativan publicitet Musi, mladom bh. reprezntativcu i košarkašku Cedevite. Svako malo se može pročitati da je Veljko Mršić prekrižio Musu, da ovaj nije zreo za ``velike utakmice``, da nije dorastao pojedinim situacijama ili da jednostavno nije igrač tog kalibra da se suprostavi velikim timovima.

 

Međutim, u Cedeviti nikada nisu ništa loše kazali na račun Muse i smatraju ga velikim profesionalcem, igračem koji ima izuzetan košarkaški talent, pa i sama PR služba zagrebačkog tima često bude u čudu kada ih se upita za eventualno otpisivanje Džanana iz tima. 

 

Postoji razlog zašto Musa večeras neće igrati protiv Valencije u Eurokupu i on je sasvim jasan - umor. U pojedinim medijima u Hrvatskoj moglo se pročitati kako je Musa ``fizički nedorastao``, ali on je pošteđen pojedinih utakmica iz prostog razloga što je nemoguće izdržati tempo kakav imaju današnji evropski klubovi.

 

Musa je u dva dana odigrao dvije utakmice. U prvenstvenom meču je ubacio 12 poena, a igrao je 15 minuta baš iz razloga kako bi uzeo malo predaha. On će već 4. februara biti u sastavu za meč protiv Mornara u ABA ligi.

 

Često se u susjednim medijima piše negativno o Musi, koji je doživljavao i razne uvrede na nekim gostovanjima u Hrvatskoj, ali to je ionako nešto što mlade sportiste samo dodatno motiviše i čini jačima. No, postavlja se otvoreno pitanje - zašto pojedini mediji u Hrvatskoj toliko loše pišu o Musi?

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.