x

Zbog odluka N/FSBiH dovedena u pitanje regularnost Premijer lige!

Klubovi Premijer lige BiH, koji su u dugovima i čiji nastup u drugom kolu je bio pod znakom pitanja, “pomilovani” su od strane Odbora za hitna pitanja, koji je tako poništio odluku Disciplinske komisije FS BiH.

Sve utakmice drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine biće odigrane za vikend.

Naime, Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH (FS BiH) u maju je donijela odluku da svi klubovi do 8. avgusta moraju izmiriti obaveze i dugovanja ili će biti suspendovani i neće moći da se takmiče.

Ipak, tu odluku poništio je Odbor za hitna pitanja, koji je odlučio da klubovima pruži još jednu šansu, pa će “dužnici” imati priliku da u tri rate riješe dugovanja, piše “EuroBlic”.

 

Ova odluka je u najmanju ruku čudna, i nije fer prema Zvijezdi Gradačac, koja nije imala pravo nastupa u prvom kolu iz istih razloga, dok se sada popušta drugim klubovima.

Klub iz Gradačca stoga je najavio žalbu Sportskom sudu u Lozani, jer očigledno je da FS BiH nema iste aršine prema svim članovima Premijer lige BiH.

 

Takođe, Slavija je dobila rok do utorka, 12. avgusta, da na stadionu u Foči, gdje igra domaće utakmice zbog rekonstrukcije svog stadiona u Istočnom Sarajevu, obezbijedi prostor za gostujuće navijače.

 

U trećem kolu slavija dočekuje Željezničar i sigurno je da će klub iz Sarajeva na Gradskom stadionu u Foči imati veliku podršku svojih navijača, a ukoliko Slavija ne uspije da riješi problem smještaja gostujućih navijača, neće moći da igra ni u Foči, nego će morati da potraži novi stadion gdje će ugostiti Željezničar, ali i ostale ekipe u nastavku prvenstva.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.