x

Zbog ovoga muškarci biraju mlađe žene, a žene starije muškarce!

Da li i vi radije birate starijeg, odnosno mlađeg partnera?

Rezultati određenih istraživanja govore o tome da muškarci svoje partnerke prije biraju na osnovu izgleda, a da su ženama značajniji materijalni faktor i društveni položaj. Vodeći se time, neke od prednosti za starijeg muškarca u vezama s mlađom ženom mogu biti potvrđivanje vlastite moći, vitalnosti, produžene mladosti, a za mladu ženu kada je sa starijim muškarcem mogućnost da bude finansijski osigurana, da se lakše profesionalno i društveno afirmiše. 

 

Svakako treba da uzme u obzir i veće životno iskustvo starijeg partnera, koje može da ubrza i seksualni razvoj onog mlađeg. Stariji partner je često profesionalno ostvaren, ima novac ili društveni ugled i moć, investira u sebe. Na osnovu pređašnjih grešaka, može da donese odluku o drugačijoj posvećenosti u ovoj vezi i da mlađem osigura više ekskluzivne pažnje i sigurnosti, istovremeno uživajući u iskustvu podmlađivanja. 

 

U takvoj vezi neizbježno je “približavanje” razvojnih faza partnera. Mlađi preskače neke svoje razvojne procese, a stariji se vraća u ranije. Ne možemo da zanemarimo ni kult produžene mladosti, kome podjednako podležu i muškarci i žene, čiji je imperativ mišičavo tijelo i lice bez bora, pa je mlađi partner još jedna potvrda da smo uspješni, poželjni, vitalni i potentni.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.