Zbog velikog interesovanja – Muškarčine ponovo u Sarajevu!

03.02.2015 18:00
zbog-velikog-interesovanja-muskarcine-ponovo-u-sarajevu-main

Predstava Centra E8 i BITEF teatra iz Beograda, koja se bavi pitanjem muškosti ovdje i danas, izazvala je veliku pažnju kod ovdašnje publike načinom na koji je tema obrađena i glumcima koji su u komad unijeli i svoje životne priče. 

Predstava ``Muškarčine``, zbog velikog interesovanja gostuje ponovo u Sarajevu.  Pošto se na premijeri Muškarčina tražila karta viška, prvo igranje van Srbije u 2015. godini biće upravo u Sarajevu. 

 

“Muškarčine” predstavljaju pozorišni dokumentarac o muškosti ovdje i danas, razvijen u okviru projekta “Budi muško” tokom 5 mjeseci rada. Predstava je nastala u koprodukciji Centra E8 i Bitef teatra. 

 
Osnovna tema predstave ‘’Muškarčine’’ je kako se muškost tretira, odnosno formira u našoj kulturi. Društvo od mladića očekuje da svoju muškost dokažu pokazivanjem snage, odlučnosti, hrabrosti, borbenosti i srčanosti, koja ih često uvodi u destrukciju i autodestrukciju. Vaspitanie u kulturi u kojoj se pokazivanje emocija od strane muškaraca smatra za znak slabosti, mladići svoje emocije potiskuju i preinačuju u destruktivne oblike ponašanja.
 
Sedam mladića. Sedam pogleda na svijet i hiljadu situacija koje u tom svijetu vide. Na sceni, njihov zadatak nije da budu neko drugi već da prikažu kako oni sami vide sebe ali i sve druge ljude, kojima su okruženi.
 
Koncept, režija i dramaturgija:
Milena Bogavac i Vojislav Arsić
 
 
Ko-autori i izvođači:
Alek Surtov, Đorđe Živadinović Grgur, Jovan Zdravković, Marko Panajotović, Nemanja Puvača, Nikola Pavlović, Uroš Novović, Rastko Vujisić
 
Produkcija: Centar E8 i Bitef teatar
 
Podrška: CARE NWB, Ministarstvo inostranih poslova Kraljevine Norveške, DKC Majdan, Alma Quatro
 


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.