x

Zdravi čupavci bez šećera, boja i konzervansa!

Pripremite ukusne čupavce koristeći isključivo prirodne sastojke!

Vrijeme pripreme: do 45 min

 

Broj porcija: 20

 

Težina pripreme: Srednje

 

Kalorija po osobi: 31

 

Sastojci:

 

Biskvit

 

2 šoljice pšeničnog brašna

 

100 g badema

 

2 kašike praška za pecivo

 

0.50 kašičice soli

 

0.50 šoljice suncokretovog ulja

 

0.66 šoljice sirupa od agave

 

2.50 šoljice sojinog mlijeka

 

1 šoljica vode

 

Preliv

 

6 kašika kakaa u prahu

 

2 kašike aru praha

 

0.50 šoljice agavinog sirupa

 

2 šoljice sojinog mlijeka

 

1 šoljica vode sok od jedne pomorandže

 

pomorandžina kora

 

kokosovo brašno

 

Priprema

 

Pomiješati sve suve sastojke za biskvit. Posebno pomiješati tečne sastojke koje se potom umiješaju u suve sastojke te se pravi tečna smjesa koju potom stavite u nauljeni lim. Peći u velikom plitkom limu za pečenje 20 minuta na 180 C (dobiju se manji i tanji komadići) ili u manjem, a višem limu (veći komadi biskvita). U drugom slučaju potrebno je produžiti vrijeme pečenja dok biskvit na rubovima ne porumeni.

 

Pomiješati prva 3 sastojaka za preliv. Dodavati postepeno tečnost i kuvati kratko dok se ne zgusne. Dodati na kraju pomorandžinu koru i sok. Biskvit narezati na kocke te svaki pojedini komad umočiti u preliv i potom uvaljati u kokosovo brašno.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.