Zdravi čupavci bez šećera, boja i konzervansa!
Pripremite ukusne čupavce koristeći isključivo prirodne sastojke!
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 31
Sastojci:
Biskvit
2 šoljice pšeničnog brašna
100 g badema
2 kašike praška za pecivo
0.50 kašičice soli
0.50 šoljice suncokretovog ulja
0.66 šoljice sirupa od agave
2.50 šoljice sojinog mlijeka
1 šoljica vode
Preliv
6 kašika kakaa u prahu
2 kašike aru praha
0.50 šoljice agavinog sirupa
2 šoljice sojinog mlijeka
1 šoljica vode sok od jedne pomorandže
pomorandžina kora
kokosovo brašno
Priprema
Pomiješati sve suve sastojke za biskvit. Posebno pomiješati tečne sastojke koje se potom umiješaju u suve sastojke te se pravi tečna smjesa koju potom stavite u nauljeni lim. Peći u velikom plitkom limu za pečenje 20 minuta na 180 C (dobiju se manji i tanji komadići) ili u manjem, a višem limu (veći komadi biskvita). U drugom slučaju potrebno je produžiti vrijeme pečenja dok biskvit na rubovima ne porumeni.
Pomiješati prva 3 sastojaka za preliv. Dodavati postepeno tečnost i kuvati kratko dok se ne zgusne. Dodati na kraju pomorandžinu koru i sok. Biskvit narezati na kocke te svaki pojedini komad umočiti u preliv i potom uvaljati u kokosovo brašno.
Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.