x

Ždrijeb Lige prvaka: Real ide na PSG, Barca na najgori klub za Messija!

U Nyonu su na ždrijebu izvučeni parovi osmine finala Lige prvaka.Ždrijeb osmine finala Lige prvaka donio nam je dva spektakularna para (već je objavljen raspored utakmica). Uvjerljivo najjači je onaj Real Madrid - Paris St-Germain koji je Parižanima opet donio teškog suparnika. Naravno, nimalo lako neće biti ni dvostrukom branitelju naslova kojem prijeti ispadanje već na samom startu nokaut faze.

 

 

Bit će to pravi spektakl. Cristiano Ronaldo, Luka Modrić i Karim Benzema s jedne, te ubojiti trio Neymar, Edison Cavani i Kylian Mbappe s druge strane.

 

Oba kluba imaju po dvije pobjede, a dvije utakmice su završile bez pobjednika. Prije dvije sezone igrali su u skupini. Na Parku prinčeva je bilo 0-0, dok je na Santiago Bernabeu `Kraljevski klub` slavio 1-0 golom Nacha. Igrali su i u četvrtfinalu Kupa Uefa 1993. godine.

 

Messi im nikad nije zabio, a igrao je protiv njih osam puta

 

Barcelonu očekuje ogled protiv aktualnog engleskog prvaka Chelseaja koji ove sezone nije toliko uvjerljiv. Bit će to nastavak rivalstva nastalog u ovom stoljeću. Čak šest puta su se sastajali u nokaut fazi ovog natjecanja, samo su Real i Bayern igrali više puta međusobno.

 

Sada Katalonci mogu uzvratiti Englezima za izbacivanje u polufinalu 2012. godine, a to je jedini put da Barca nije prošla engleski klub u zadnjih sedam okršaja s momčadima iz Premierlige. Također, Lionel Messi u osam utakmica još nije uspio zabiti Chelseaju i to mu je najgori rekord protiv jednog kluba u karijeri.

 

Didier Drogba i Lionel Messi Didier Drogba i Lionel Messi (Foto: AFP)

Juventus Marija Mandžukića i Marka Pjace igrat će protiv Tottenhama i to je treći najjači par osmine finala. Juve je izbačen u zadnjih pet okršaja protiv Engleza.

 

Manchester City, Liverpool i Manchester United prošli su puno bolje od londonskih klubova. Vodeća momčad Premierlige igrat će protiv Basela, dok će Liverpool igrati protiv Porta. United je izvukao Sevillu.

 

Roma je izvukla Šahtar, ali Rimljani znaju da im neće biti lako protiv kluba koji je u skupini završio ispred Napolija. Šahtar je već jednom izbacio Romu u osmini finala Lige prvaka i to u sezoni 2010/11. Ukrajinci su u Rimu slavili 3-2, a potom u Donjecku 3-0. Treći pogodak u uzvratnom susretu zabio je bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva.

 

U osmini finala međusobno ne mogu igrati klubovi koji su u prvoj fazi natjecanja igrali u istoj skupini, niti klubovi iz iste zemlje, no od četvrtfinale nema nositelja niti dirigiranog ždrijeba.

 

Nositelji će u uzvratnom susretu igrati na svom travnjaku. Prve utakmice osmine finala na rasporedu su 13., 14., 20. i 21. veljače, a uzvratni su ogledi 6., 7., 13. i 14. ožujka. Finale je 26. svibnja u Kijevu.

 

Parovi osmine finala Lige prvaka:

 

Juventus - Tottenham

 

Basel - Manchester City

 

Porto - Liverpool

 

Sevilla - Manchester United

 

Real Madrid - PSG

 

Šahtar - Roma

 

Chelsea - Barcelona

 

Bešiktaš - Bayern

gol.hr/ Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.