x

Zec: Uz podršku navijača možemo do nove pobjede!

Jedan od derbija 2. kola Lige za prvaka u Tuzli će odigrati domaća Sloboda i Sarajevo.

Mnogo pažnje bosanskohercegovačke javnosti privlači današnji duel Slobode i Sarajeva, a objema ekipa tri boda bi mnogo donijela u nastavku sezone.

 

Sloboda i Sarajevo su u posljednjem kolu regularnog dijela sezone odmjerili snage i tada je Sloboda slavila rezultatom 3:0. Jedan od strijelaca bio je i brzonogi ofanzivac Asim Zec koji danas očekuje kvaalitetnu utakmicu koja će zadovoljiti ukuse ljubitelja bh. klupskog fudbala.

 

``Odmah nakon posljednjeg sudijskog zvižduka arhivirali smo utakmicu na Grbavici. Željezničar je pobijedio i čestitam im na tri boda, no u isto vrijeme sam uvjeren da će oni nama čestitati nakon našeg narednog susreta na Tušnju. Ne bih se više vraćao na tu utakmicu jer pred nama su nova iskušenja``, istakao je Zec za SportSport.ba.

 

Sarajevo u Tuzlu dolazi nakon domaćeg remija sa Radnikom (1:1).

 

``Sarajevu trebaju bodovi ali trebaju i nama. Mi želimo ponovo igrati u Evropi i borit ćemo se kako bismo naš cilj ostvarili. Do kraja prvenstva je još devet kola, dakle u igri je još 27 bodova i sve je moguće. Svjesni smo da će se Sarajevo na nama pokušati ``izvaditi``, no nadam se da neće uspjeti. Vjerujem da uz podršku sa tribina možemo slaviti``, govori najbolji fudbaler Slobode u drugom dijelu sezone.

 

U pet susreta drugog dijela sezone Zec je postigao isto toliko golova, odnosno mrežu je tresao svakom Slobodinom protivniku.

 

``Ofanzivni fudbaleri žive od golova, pa tako i ja. Već sam vam rekao da sam dobro odradio pripreme, a kada sam spreman onda se ne bojim niti jednog odbrambenog fudbalera. Šef mi vjeruje što mi mnogo znači, a na ukazano povjerenje uzvraćam na najbolji mogući način. Da li ću nastaviti svoj golgeterski niz? Ne bih vas lagao i rekao da to ne želim, no to je sad najmanje važno. Nije bitno ko će postići pogodak samo da mi obradujemo naše navijače i dođemo do nova tri boda``, zaključio je Zec.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.