x

Želite da SPRIJEČITE ispiranje farbe za kosu? Isprobajte ovih PET TRIKOVA!

Tehnologija izrade boja za kosu jako je napredovala u posljednjih par decenija. Za samo par sati od tamne brinete možete postati plavuša, pa čak i promijeniti nekoliko različitih nijansi za sedam dana.

Kako napraviti trajnu boju za kosu koja je zaista trajna?! Shvatate li paradoks? Iako stavljate trajnu boju za kosu na svoju glavu svakog mjeseca, niko vam ne može garantovati da se ta boja neće jednostavno isprati za dvije nedjelje. Ili kasnije. Frizeri znaju nekoliko trikova koji će spriječiti ubrzano ispiranje:

 

1. Tretirajte kosu na pravi način

Kupujte šampone i regeneratore za kosu u vašoj boji. Proizvodi za brinete trebali bi sadržavati smeđi pigment koji služi tome da održi boju, dok bi plavuše trebale potražiti preparate s ljubičastim ili srebrnim odsjajem zbog koje boja kose djeluje živahnije. Trebate znati kako boja s kose nestaje zbog prirodnog keratina čija žućkasta nijansa izbija na površinu. Zbog toga odaberite i masku za kosu koja to sprječava.

 

2. Koristite proizvode za kosu za zaštitnim faktorom 

Iako preko zime nećete imati tih problema, jer ćete vani uglavnom imati kapu na glavi. Ipak, zapamtite da su preparati za kosu za zaštitnim faktorom nužni tokom proljeća i ljeta.

 

3. Perite kosu malo rjeđe i s nešto hladnijom vodom 

Ovo možda zvuči kao težak zadatak, jer svi mi volimo biti uvijek besprijekorno čisti, ali umjesto svakog drugog, morate se natjerati prati kosu, na primjer, svaki treći dan. Topla voda i hemikalije koje se inače nalaze u vodovodnim cijevima takođe štete vašoj kosi i ubrzavaju nestajanje boje s kose.

 

4. Opredijelite se za proizvode koji čuvaju sjaj ofarbane kose 

To su uglavnom profesionalni proizvodi kakve koriste frizeri, pa se zato obavezno posavjetuje sa svojim frizerom o tome koji proizvod trebate kupiti i kako ga koristiti.

 

5. Pripremite kosu za farbanje – svaki put 

Prije farbanju kosu morate pripremiti za ono što slijedi. Znamo da to nije savjet koji se često čuje, ali to je vrlo važno. Noć pred farbanje stavite masku za duboku obnovu, i nemojte se brinuti oko toga što je vaša kosa prljava, jer prirodne masti s vlasišta pomiješaće se s bojom i učiniti je trajnijom. Pa, ako ste do sada čuli tvrdnju da je najbolje farbati kosu dok je masna, znajte da ima istine u tome.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.