x

Željezničar na Grbavici želi oteti titulu Plemićima!

Danas su na rasporedu četiri utakmice Premijer lige i to jedna u Ligi za prvaka, te četiri u Ligi za opstanak. Bez dileme, najviše pažnje privlači duel Željezničara i Zrinjskog, koji se igra na Grbavici s početkom u 20 sati, uz direktan prenos na BHT-u.

Zrinjski je aktuelni prvak BiH i u prilici je da odbrani naslov, ali trenutno Željezničar ima jedan bod više i eventualnom pobjedom pred domaćim navijačima bi došao u poziciju da do kraja sezone odlučuje sam o svojoj sudbini. Plavi bi pobjedom `pobjegli` rivalima iz Mostara četiri boda, dok bi imali tri više od Sarajeva, te bi definitivno postali najozbiljniji kandidat za naslov prvaka koji se na Grbavici čeka već četiri godine.

 

``Nadam se da ulazimo u utakmicu gdje igrači moraju dati svoj maksimum, jer ovo je utakmica za koju se živi. Ako budemo osvojili tri boda to će biti veliki korak ka tituli. Pozivam navijače da nas podrže``, rekao je Petrović, koji na večerašnjoj utakmici neće moći računati na usluge Semira Kerle i Muhammeda Muse.

 

 ``Dolazimo da se nadigravamo, da pokažemo da vrijedimo i da u direktnom duelu vidimo ko je bolja ekipa. Od Želje očekujem da odigra na rezultat i da ne bude toliko ofanzivan, ponajviše zbog bodovne prednosti s kojom ulaze u utakmicu. Mislim da smo trenutno u boljoj formi, a siguran sam da ishod ove utakmice neće odlučiti prvaka``, poručio je trener Zrinjskog Blaž Slišković.

 

U Ligi za opstanak su na rasporedu tri utakmice. Metalleghe će ugostiti Olimpik u utakmici u kojoj će obje ekipe ići na tri boda, dok će u Doboju kod Kaknja snage odmjeriti Mladost i Široki Brijeg, dva tima koja nemaju prevelike rezultatske ambicije do kraja sezone u Premijer ligi BiH.

 

Najzanimljiviji meč 7. kola Lige za opstanak igra se u Vitezu gdje će gostovati Čelik i to će biti duel direktnih rivala u borbi za opstanak. Čelik će na ovom gostovanju imati veliku podršku svojih Robijaša, koji se nadaju da će njihov tim doći do pobjede koja bi bila ogroman korak u borbi za opstanak. Zeničani trenutno imaju bod više od Viteza, koji je u opasnoj zoni, i sigurno je da nas čeka dosta uzbuđenja na ovoj utakmici.

 

Svi susreti u Ligi za opstanak igraju se s početkom u 17 sati, a u direktnom prenosu će biti utakmice iz Viteza (Moja TV) i Doboja kod Kaknja (Arena Sport).

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.