x

Željezničar treći najposjećeniji klub u regionu!

Domaće prvenstvene utakmice FK Željezničar u protekloj sezoni je u prosjeku po utakmici posjetilo 6.969 gledalaca. Željo je tako na trećem mjestu posjećenosti u regionu, ostavivši iza sebe Partizan, Rijeku, Dinamo i Maribor.

Kao i u proteklim godinama, Željezničar je najgledaniji klub u Bosni i Hercegovini. Ove sezone u prvenstvu Stadion Grbavicu je posjetilo ukupno 111.500 navijača, dakle u prosjeku 6.969 gledalaca po utakmici. Kada uzmemo u obzir samo Ligu za prvaka, Plavi imaju prosjek od 9.200 gledalaca.

 

Pogledavši posjete u našem regionu, Željezničar je na mjestu broj tri. Najposjećeniji klub u regionu je Crvena zvezda sa 10.758 gledalaca po utakmici, a slijedi splitski Hajduk sa 9.377. Naš Klub je na trećem mjestu, dok je na četvrtoj poziciji prvak Srbije, Partizan sa prosjekom od 6.340 navijača po susretu. Osvajač hrvatskog prvenstva Rijeka ima prosjek od 4.757, a rival Dinamo bilježi 4.650. U Sloveniji je Maribor najposjećeniji sa 4.222 gledalaca po utakmici.

 

Podaci o broju posjeta iz naše države, Hrvatske i Slovenije su uzeti sa stranice nacionalnih saveza, dok su posjete iz Srbije preuzete sa zvaničnih stranica klubova.

 

FK Željezničar se zahvaljuje navijačima na fantastičnoj podršci tokom čitave sezone, te se nadamo da će tako biti i u narednoj sezoni.

 

Mi smo Željini, Željo je naš!

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.