x

Željko Joksimović održao koncert na Koševu pred 30.000 ljudi!

Uprkos hladnom vremenu blizu 30.000 ljudi došlo je u petak, 19. avgusta na stadion Koševo kako bi prisustvovalo koncertu godine popularnog pjevača Željka Joksimovića.

Koncert je započeo pjesmom ``Ludak kao ja`` uz spektakularni vatromet koji je uz hiljade mobitela obasjao Koševo. 

 

``Dobro veče Sarajevo, dobro večer djevojke moje drage``, pozdravio je Joksimović publiku i zapjevao pjesmu ``Devojka``. Potom su uslijedili stari hitovi ``Drska ženo plava``, ``Telo vreteno``, ``Varnice`` itd.

 

Joksimović je obećao spektakularan show, a to je i ispunio. Stadion je pretvoren u veliku diskoteku na otvorenom. Uslijedile su i nove pjesme, a publika je pjevala uglas čime se Kovešo pretvorilo u oazu Joksimovićevih melodija.

 

Prije početka nastupili su bivši učesnici X Faktora Magdalena Bogić iz Jajca, Adnan i Tarik iz Sarajeva, Maid Hećimović iz Orašja, te Sarajlija koji je oduševio sve pobjedom u serijalu ``Zvezde Granda`` Ibro Bublin.

 

Tehničke karakteristike koncerta također su bile impresivne. Bina je bila veličine 650 metara kvadratnih, a imala je pet nivoa postavljena tako da publika ima što bolji i direktniji kontakt sa Joksimovićem. Koncert je osvjetljavalo 280 uređaja, 45.000 vati je bila snaga ozvučenja, a sve je snimalo 17 kamera.

(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.