x

Željko Joksimović priredio čarobnu noć u sarajevskoj Skenderiji! (GALERIJA)

Regionalna zvijezda Željko Joksimović sinoć je održao uspješan koncert u dvorani ``Mirza Delibašić`` u Sarajevu kojim je Centar Skenderija raspjevano obilježio svoj 48. rođendan. Publika u Skenderiji uživala je u romantičnim hitovima srbijanskog muzičara kojeg je pratio veliki orkestar, a na kraju koncerta upriličen je vatromet i pres konferencija.

U okviru novog koncepta ``Dva sveta`` Željko je u elegantnom smokingu osim svojih pjesama u swing i jazz maniru izveo i poznate pop, folk i rock numere drugih autora, kao što je ``Dva smo sveta različita`` legendarnog Tome Zdravkovića, ``Suada`` Plavog orkestra ili ``Ljubavi moja tugo`` Predraga Živkovića Tozovca.

 

``Znao sam da će moj novi projekat Sarajevo prihvatiti jer me moji počeci u pop karijeri vežu za ovo područje. Bio je to prvi vjetar u leđa i osjećam se kao na svom terenu``, kazao je nakon koncerta Joksimović.

 

Pohvalio je fantastičnu publiku jer ga je podržala u misiji da dočara neko staro vrijeme koje prija u ovom zimskom, novogodišnjem periodu.

 

```Dva sveta` kreću vrlo mirno, a onda na kraju svi stoje i neće kući``, primijetio je muzičar.

 

Najavio je svake godine koncerte ovog tipa u ovakvoj atmosferi u Sarajevu i otkrio da već ima interesovanja i ponuda, zbog čega je, priznao je, jako sretan, baš kao i zbog topline ovdašnjih ljudi koji ga pozdravljaju na ulici kad god dođe.

 

``Ovaj projekat sam planirao deset godina To na našim prostorima nije radio niko. Volim da otpjevam Tozovca, Bešlića, da stavim `Miljacku` u swing i da pokažem da na engleskom ta muzika može da zvuči kao na Broadwayju i mislim da sam uspio``, poručio je

 

Ovo je bio prvi Joksimovićev koncert u Skenderiji, a svoj sljedeći nastup u našoj zemlji zakazao je već za Novu godinu na Jahorini, prije čega ga tokom decembra očekuju čak tri koncerta u Beogradu.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.