x

Žene, ovo vaši muškarci najviše zamjeraju...

Ako primijeti da ga ucjenjujete se*som, uplićete u odnose sa prijateljicama ili lažete oko cijena to će vašeg muškarca jako iznervirati. Evo šta još zameraju svojim izabranicama.

Udara nisko

 

``Žene su u raspravama često impulsivnije i udaraju ispod pojasa, a umjesto argumenata koriste lične uvrede i koriste izraze ``ti nikad`` ili ``ti uvijek````, kaže bračni savjetnik dr Bob Navara za portal Yahoo Shine.

 

On svojim klijentima savetuje da u svađama koriste ``ja`` rečenice koje izazivaju manje tenzija i bolje opisuju kako se stvarno osjećamo

 

Tretira ga kao dete

 

Velik broj žena nerijetko padne u zamku roditeljskog pristupa prema mužu.

 

``Žena muškarcu narušava samopouzdanje ako razgovara s njim kao što bi razgovarala sa neposlušnim djetetom``, ističe dr Navara.

 

Upliće druge ljude u brak

 

Žene znatno češće nego muškarci razgovaraju sa bliskim ljudima o svojim odnosima. Ti uobičajeni ženski razgovori često su izvor frustracija za muškarce, koji osjećaju da im drugi previše zadiru u intimu. Većina muškaraca smatra da ono što se događa u njihovoj sobi treba da ostane u toj sobi.

 

``Nema ništa loše u povjeravanju prema prijateljici, a pokušajte to da činite diskretno``, savjetuje dr Navaro.

 

Uskraćivanje seksa

 

``Dok je ženama potreban osjećaj emocionalne bliskosti za seks, muškarci takvu bliskost izražavaju kroz sam seks``, smatra Marla Taviano, autor knjige ``Da li je seks jedino o čemu oni razmišljaju``.

 

Kad ona odbije seks, on se osjeća emocionalno ucijenjeno, a seks prestaje da bude čin bliskosti već način nadmudrivanja.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.