x

Žene su u četrdesetim najsretnije?!

Sreća nije toliko relativna stvar, pokazalo je istraživanje, jer žene u četrdesetim imaju znatno bolje mišljenje o sebi, prenosi b92.

Četrdesete se više ne proglašavaju novim tridesetim, već novim dvadesetim, a razlog tako optimističnom pristupu je činjenica da se žene u tim godinama osjećaju uverljivo najbolje u životu, pokazalo je više istraživanja. 

Čak 56 posto žena starijih od 40 godina vjeruje da izgledaju mlađe od svojih godina, a neverovatnih 88 posto ih tvrdi da se nikad u životu nisu bolje osjećale. 

Sa druge strane, gotovo isti procenat ih tvrdi da i dalje osjećaju društveni pritisak da izgledaju atraktivno i mladoliko, a najveći kritičari su im - druge žene, koje najviše kritikuju težinu i izgled, prenosi b92.

Ipak, činjenica je da su žene u četrdesetim vrlo samosvesne, a na to najviše utiču tri stvari - težina, veza s partnerom i samopouzdanje. Dvije trećine žena tvrdi da na njihovo samopouzdanje utiče stav o izgledu tijela, dok manje od polovine dodaje i odnos partnerom kao važnu stavku. 

Međutim, životno iskustvo stečeno do četrdesetih žene mogu sažeti u samo jednoj riječi - samopouzdanje, i kad bi dobile vremensku mašinu pomoću koje bi mogle sebi u dvadesetim da pošalju poruku, ona bi bila upravo takva: imaj više samopouzdanja.

 

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.