x

Zenica : Održana mala škola udaraljki ``RaGa DaGa DuM``

Udruženje Centar za edukaciju , promociju i afiraciju djece i mladih ``Ars Centar`` Zenica, postoji več četvrtu godinu , sa ciljem da ponudi različit umjetnički i kreativni sadržaj za djecu i mlade. Misija organizacije je prepoznati potencijale kod djece i afirmisati njihov rad, te podržati dobre ideje mladih nastavnika koji žele raditi sa djecom.

Ars Centar najviše  je prepoznatljiv po baletnoj umjetnosti sa kojom imamaju evropske i svjetske rezultate , ali od ove školske godine pojačali su i muzički odsjek sa novim kreativnim idejama kao što je radionica Raga Daga Dum, koju vodi nastavnik Dino Alagić

 

RAGA - DAGA - DUM - Mala škola udaraljki za djecu uzrasta od 6 do 18 godina starosti.

Jedan od osnovnih ciljeva Male škole udaraljki je pripremiti polaznike i upoznati ih sa svim komponentama ritma i udaraljki. 

 

Djeca će imati prilku da kroz kreativno-zabavne radionice uče o različitim muzičkim kulturama i tradicijama iz cijelog svijeta, ali i da upoznaju mogućnosti nekonvencionalnog muziciranja i improvizacije.

 

Pored sviranja, u kreativno-zabavne radionice su uključeni i elementi pjevanja i plesa, kao i izrada originalnih udaračkih instrumenata. 

Radionica je idealna za dječake ali su i djevojčice dobrodošle. 

 

Danas je  napravljeno lijepo i zabavno druženje u Rock clubu Zenica sa polaznicima Male škole udaraljki ``RaGa DaGa DuM `` koiji su  osjetili stage, rasvjetu i sve čari scene i javnog nastupa pred publikom koja ih očekuje ako  odluče postati muzičari. Djeca su svirala na bubnjevima, bongosima i sa različitim udaraljkama, kao i zasvirala gitaru, usnu harmoniku te zapjevala na mikrofon.

 

Ars tim se zahvalio udruženju ``Zona muzike`` koji su prepoznali ideju i podržali dolazak malih muzičara te će se na obostrano zadovoljstvo ova saradnja između dva udruženja nastaviti i u budućnosti.

 

tekst : ars centar

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.