x

Zeničanin se pokušao zapaliti, policajci ga spriječili i prebacili u KBZ!

Zeničanin M.T. (37) pokušao je sinoć oko 18 sati, u ulici Crkvice, kod kružnog toka “Jabuka” da izvrši samospaljivanje, ali su ga u tome brzom intervencijom spriječili policajci Policijske uprave Zenica stanice Crkvice.

Kako su nam potvrdili prijatelji, on se na ovaj čin odlučio nakon što su mu nadležni organi oduzeli “Golf II”, kojim je vršio nelegalni taksi prijevoz po Zenici, a nakon više prijava i kazni.

 

- Jednostavno nije vidio nikakav drugi izlaz. Posjetili smo ga odmah u bolnici. rekao nam je da su ga uspjeli spriječiti samo zato što mu upaljač nije upalio “na prvu”. On živi sam sa majkom, bez ikakvih prihoda osim zarade od nelegalnog taksiranja. Sad su mu oduzeli jedino čime je mogao zarađivati, rekao nam je njegov prijatelj, koji nam je rekao da su ga posjetili odmah po saznanju za ovaj incident u KBZ, a potom posjetili i njegovu majku.

 

- Država pokušava riješiti problem i biće ovoga još, jer ljudi ne vide izlaz, rekao nam je prijatelj 37-godišnjaka, koji se odlučio na ovaj čin.

 

Intenzivnije kontrole inspekcija uslijedile su nakon što su legalni, prijavljeni taksisti, koji državi plaćaju obaveze i porez, zaprijetili blokadama i protestima, ukoliko inspekcije ne počnu kažnjavati “divlje” nelegalne taksiste, koji im “uzimaju” mušterije, posao, istovremeno ne izmirujući bilo kakve obaveze prema državi.

 

Tekst: Zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.