x

Život samohrane majke u dva kvadrata! (VIDEO)

RTV USK-a jednom sedmično (utorak 20:50 h) emituje emisiju pod nazivom “Tragom sudbina”. Televizijska emisija u kojoj se prikazuju životi ljudi koji su na marginama svih društvenih zbivanja, brojni problemi naše svakodnevnice, društvenu i socijalnu sliku iz USK-a.

Emisija donosi priče koje potresaju mnoge, priče porodica željnih boljeg sutra. U zadnjoj epizodi prikazana je tužna sudbina samohrane majke koja u minimalnim uslovima za život teško preživljava bez ikakvih primanja.

 

Elvira Bašić i njena kćerka Sajra žive u bihaćkom naselju Prekounje, u stanu u kojem je pored njih još 7 ljudi, bez ikakvih uslova za normalan život. Dvije osobe, dva ljudska bića žive u prostoriji od DVA KVADRATA!

 

Njihov način življenja više se svodi na preživljavanje i osiguravanje egzistencije, nego na stvari koje čine sastavni dio života. Hrane se u javnoj kuhinji koju posjećuju već treću godinu.

 

Svi oni koju žele pomoći i omogućiti im život dostojan čovjeka, kontaktirajte Elviru Bašić na broj telefona 066/782-030 ili preko redakcije RTV USK na broj telefona 037/222-705.

 

A kako oni žive i snalaze se pogledajte u prilogu RTVUSK i emisije Tragom sudbina:

Izvor:bihac.net

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.