x

Zlatni glas sevdaha u Zenici! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra

U organizaciji firme Braća Karić iz Zenice i Udruženja estradnih umjetnika ZE-DO kantona u subotu, 13. januara u restoranu ``Stari dimnjak`` u Zenici održano je finale Festivala sevdalinki na kojem je pobjedu odnio mladi sevdalija Jasmin Muslimović iz Bugojna. 

Kako je odlučio žiri u sastavu: Ramo Bejzić, predsjednik, zatim Šuki Planjanin, Šida Kalbić, Sejo Pitić, Nusret Fazlihodžić i Džemal Softić, drugo mjesto su podijelili Hajrudin Hajro Turko iz Fojnice i Ervin Kajmak iz Viteza, a treće mjesto pripalo je Enveru Zukiću Medenom iz Zenice. Zahvaljujući glasovima publike, specijalnu nagradu publike osvojila je Nusreta Šišić iz Zenice. Nakon proglašenja pobjednika, do kasno u noć je nastavljeno druženje gostiju u ugodnom ambijentu restorana ``Stari dimnjak`` a kao specijalni gosti su nastupili Enes Karić, Kanita Karić, Ramo Bejzić, Šuki Planjanin, Sejo Pitić, Arif Galijašević, Dino Sirćo, Omer Kadrić i Pero Gudelj.

 

Kako je saopćio moderator takmičenja i jedan od članova stručnog žirija, Džemal Džek Softić, mlade sevdalije su tokom tri audicije u decembru 2017. pokazali puno znanja u izvedbi sevdalinki, ali su u finalnoj večeri briljirali. U takmičarskom dijelu su nastupili Mevludin Šišić, Enver Zukić Medeni, Nusreta Šišić i Kasim Šišić iz Zenice, Jasmin Muslimović iz Bugojna, Hajrudin Hajro Turko iz Fojnice i Ervin Kajmak iz Viteza.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.