x

Zmajevi 24. najbolja reprezentacija svijeta !

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine napredovala je za dva mjesta na novoj FIFA-inoj ljestvici najboljih svjetskih selekcija.

Sušićevim izabranicima pobjeda protiv Slovenije donijela je tako plasman na 24. poziciju ljestvice, na kojoj u samom vrhu, među najbolje tri reprezentacije nije bilo promjena.

Prva je i dalje Španija, druga Njemačka, a treća Argentina. Englezi su napredovali za dva mjesta pa su četvrti na listi, dok je peta Italija, a šesto mjesto dijele Portugal i Kolumbija. Osma je Holandija, deveta Hrvatska koja je napredovala za jedno mjesto, deseta Rusija, a jedanaesta selekcija svijeta Grčka, naš naredni protivnik i najveći konkurent u kvalifikacijama.

Podsjećamo da je ovo drugi najuspješniji rezultat u historiji fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine kada je u pitanju plasman na FIFA-inoj ljestvici najboljih svjetskih selekcija, obzirom da smo bolje bili plasirani samo januara 2012. godine, kada smo također pod vodstvom selektora Safeta Sušića zauzimali sjajno 19. mjesto.

Izvor:reprezentacija.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.