x

Zmajevi danas stižu u Brazil, priređen poseban doček u Guaruji!

Nogometna reprezentacija BiH danas će stići u brazilski grad Guaruja gdje će biti njihova baza tokom trajanja Svjetskog nogometnog prvenstva. Nakon desetodnevnih priprema u SAD-U, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će ``presjeći vrpcu`` svog trening centra u Guaruji, gdje će boraviti za vrijeme Mundijala u Brazilu.

Zmajevima će biti priređen poseban doček koji organiziraju vlasti Guaruje, sa prigodnim kulturno-zabavnim programom.

 

Zmajevi bi u hotel ``Casa Grande`` trebali doputovati danas u popodnevnim satima po našem vremenu, nakon što su prekjučerašnem treningom u Čikagu zaključili više nego plodne američke pripreme kojima su podigli moral u svlačionici, ali i našim navijačima donijeli novu dozu optimizma pred mundijalske bitke.

 

Dolaskom nogometaša delegacija BiH u Guaruji bit će kompletirana, s obzirom na to da su u taj grad u saveznoj državi Sao Paulo već doputovali potpredsjednik Nogometnog saveza BiH Darko Ljubojević, generalni sekretar Jasmin Baković, portparol Slavica Pecikoza, fizioterapeut Ismar Hadžibajrić i ekonom Adem Đipa. 

 

Gradska uprava sa gradonačelnicom Mariom Antoanetom de Brito ha čenu i Eunice R. Leao Grotzinger, koordinatoricom Komiteta za SP 2014., organizovala je dirljiv i emotivan prijem za bh. delegaciju. 

Poruka domaćina je ``QUANDO O BRASIL NÃO JOGAR, E BOSNIA QUE EU VOU GRITAR`` što znači ``Kad Brazil ne igra, navijamo za Bosnu``, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

 

- Veoma sam zadovoljan kompletnim pripremama. Fudbaleri su od prvog dana iskazali veliku profesionalnost i želju da Svjetsko prvenstvo dočekaju s novom dozom samopouzdanja, ali i da navijačima poruče da se imaju pravo nadati plasmanu u drugi krug. Nakon svega ovoga, još smo veći optimisti. S ovakvim pristupom, možemo se nadati prolazu dalje – rekao je selektor Safet Sušić.

 

Za večeras je planiran i prvi trening na tlu Brazila.

Izvor:Dnevni avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.