x

Zmajevi izgubili od Gaučosa: Sa ovakvom igrom IDEMO DALJE!

Nogometna reprezentacija BiH izgubila je od favorizovane Argentine sa 2:1 u prvom meču grupe F na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Zmajevi su pokazali da se radi o reprezentaciji kojoj jest mjesto na najvećem nogometnom turniru na planeti. Da smo imali malo više sportske sreće mogli smo lako do prvih bodova u prvoj, historijskoj utakmici naše zemlje na nekom od Mundijala.

 

Meč nije najbolje krenuo za bh. nogometaše. Već u trećem minutu smo gubili nakon zvanično najbržeg autogola na svjetskim prvenstvima. Kolašinac je nesretno skrenuo loptu u Begovićev gol nakon centaršuta Messija. Međutim, Sušićevi puleni se nisu predavali što pokazuje i statistika sa naših 15-10 argentinskih udaraca u okvir gola.

 

Poslije vrlo dobrih šansi Džeke i Lulića otišlo se na odmor. U nastavku je Argentina ušla mnogo ofanzivnije. U igru je ušao i Higuain, sjajni napadač Napolija. Incijativa Sabelline ekipe se isplatila kada je Lionel Messi u 65. minutu postigao svoj tek drugi gol na prvenstvima svijeta. U tim momentima bh. igrači su izgledali dosta pogubljeno, ali zbog dobre reakcije selektora Sušića koji je uvođenjem Višće, Ibiševića i Medunjanina u igru, ponovo uspostavio balans na terenu.

 

Ibišević je postigao pogodak nakon što je sjajno utrčao i zabio gol Sergiju Romeru nakon dubinske lopte Senada Lulića. Nakon toga je ostalo malo vremena kako bi Zmajevi došli do prvog historijskog poena.

 

Ipak, i pored tuge što su naši momci izgubili, ostaje također i ponos zbog fantastične predstave koju su pružili Sajini Zmajevi. Sa ovakvom igrom možemo se komotno nadati osvajanju bodova i prolasku u drugi krug.

Izvor:Dnevni avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.