x

Zmajevi na ``Bilinom polju`` remizirali sa Grčkom! (GALERIJA)

U šestom kolu kvalifikacija za SP reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je večeras na „Bilinom polju“ neriješeno 0:0 sa Grčkom.

Prvu priliku na utakmici imao je bh tim u 12`. Ibišević je proigrao Višću u kaznenom prostoru Grčke, a golman Karnezis je na vrijeme istrčao i zaustavio udarac našeg reprezentativca. U 19` je pokušao i Pjanić sa distance ali nije bio precizan.

 

U 21` Senad Lulić je morao da napusti igru zbog povrede, a umjesto njega je ušao Kenan Kodro. Upravo Kodro je u 25` imao dobru priliku, ali je njegov pokušaj sa 15 metara zaustavio golman Grčke reprezentacije.

 

Pjanić je u 33` izveo slobodan udarac sa preko 25 metara, a lopta je otišla iznad prečke. Grci su uzvratili u 36`, ali Manolas nije bio precizan sa distance.

 

Veći dio drugog poluvremena nije bilo prilika, tek je u 75` bh tim izveo dobru akciju nakon koje je Džeko šutirao sa ivice šesnaesterca, ali pravo u Karnezisa.

 

Dobro je u 81` protrčao Višća je protrčao po desnoj strani, odigrao povratnu lotu ka Džeki, a defanzivci Grčke su uspjeli da izbace loptu u korner. Minutu poslije odličnu priliku imali su Grci, ali ni njihovi napadači nisu bili precizni.

 

Nakon prekida u 84` glavom je pokušao Bičakčić, a Karnezis je još jednom bio na visini zadatka. Do kraja utakmice više je BiH pokušavala da dođe do gola, ali se rezultat nije mijenjao.

 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije nastavlja 31. avgusta kada će gostovati na Kipru.

 

Tekst: Nfsbih

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.