x

Zmajevi protiv Španije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva!

Juniorska košarkaška reprezentacija naše države je napravila zaista sjajan uspjeh! Naši momci su uspjeli poraziti Italiju rezultatom 72:59  i na taj način osigurati plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva u Italiji!

Izabranici Marka Trbića plasmanom među osam najboljih ekipa Evrope ostvarili su veliki uspjeh u trenucima kada mnogi nisu vjerovali u njih. 

 

``Mislim da smo psihološki ušli puno jače u ovu utakmicu od Italijana i postavili se na pravi način na taktičkom planu. Odigrali smo odbranu upravo onako kako smo se dogovorili. Iz utakmicu u utakmicu rastemo, momci vjeruju u ono što radimo i da možemo dogurati daleko. Pokušat ćemo sa takvim stavom odigrati i sljedeću utakmicu``, izjavio je Trbić nakon pobjede protiv Italije.

 

BiH je okončala drugu rundu takmičenja na trećem mjestu u grupi F, s omjerom od tri pobjede i dva poraza. Mlade bh. košarkaše sada očekuje težak ispit u četvrtfinalu protiv selekcije Španije. 

 

Bek naše juniorske reprezentacija Edin Atić je i jučer bio lider. Ubacio je 24 poena, imao 17 skokova i 5 asistencija. Peti je strijelac prvenstva i u prosjeku bilježi 15.3 poena.

 

``Bilo je jako teško doći do trijumfa protiv Italije. Bili smo favoriti u ovom duelu i na samom početku smo se tako postavili. Zaista je super osjećaj, ali mi ne mislimo stati na tome. Želimo se plasirati u finale, ali naša sljedeća prepreka je Španija. Ova pobjeda nam je jako podigla samopouzdanje i posvećujemo je svim iskrenim navijačima naše reprezentacije koji su od prvog trenutka vjerovali u naš nacionalni tim. Bosna i Hercegovina je oduvijek imala masu talentovanih sportista i tako će i dalje biti``, rekao je naš talentovani bek Edin Atić.

 

Španci su okončali drugu rundu na drugom mjestu u grupi E, s istim brojem bodova i omjerom pobjeda i poraza kao BiH.

 

Četvrtfinale između BiH i Španije će biti odigrano sutra s početkom u 13.30 sati.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.