x

Zmajevi uvjerljivo slavili protiv Gibraltara i vratili se u igru za baraž!

Nogometaši reprezentacije Bosne i Hercegovine pobijedili su na Algavre stadionu u okviru 8. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. selekciju Gibraltara rezultatom 4:0.

Zmajevi su u prvom poluvremenu imali apsolutnu dominaciju, a podatak da su u svojim nogama imali 70 posto posjeda lopte te da su uputili 16 šuteva ka golu domaćih to najbolje oslikava.

 

Posebno se istakao golman Gibraltara Ibrahim, koji je u nekoliko navrata bravurozno intervenisao.

 

Redom su promašivali Kodro, Višća, Džeko, a upravo je kapiten naše selekcije napokon u 35. minuti pronašao put do mreže gola Gibraltara nakon centaršuta Hadžića iz kornera.

 

U posljednjoj minuti prvog poluvremena Džeko je imao najbolju priliku na utakmici kada je pogodio prečku Ibrahimovog gola.

 

Drugo poluvrijeme donio je lošiji nogomet, a vrijedi istaći da je selekcija Gibraltara uspjela uputiti šut ka golu Begovića.

 

Zmajevi su prednost udvostručili u 65. minuti kada je Kodro postigao prvijenac u dresu bh. selekcije na asistenciju Višće.

 

Tada se naša selekcija raspucala. Na 0:3 povisio je Lulić postigavši gol iz peterca nakon Miličevićevog ubačaja iz slobodnog udarca s lijeve strane, dok je konačnih 0:4 postavio kapiten Džeko, svojim drugim golom večeras.

 

Selekcija BiH je s novom pobjedom prestigla Grčku na tabeli grupe H i sada je drugoplasirana s bodom više. Gibraltar je ostao posljednjeplasirana reprezentacija.

 


G1-----x------2B by watch-it-now

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.