x

Znate li šta nas najviše čini ljubomornim?!

Nedavno rađeno istraživanje na temu ljubomore pokazalo je da viđanje s bivšim ljubavima izaziva najviše ljubomore među partnerima.

Ljubomora je sasvim normalna pojava u vezi, naravno ukoliko se javlja u razumnim količinama. Međutim, nedavno istraživanje je pokazalo da različite stvari izazivaju različit stepen ljubomore kod partnera.

Kao najveća opasnost po vezu pokazala se večera sa bivšim ljubavima, na čiju pomisao partneri automatski dobiju napad ljubomore. Večera udvoje okarakterisana je čak kao gora opasnost od razmjenjivanja SMS poruka, elektronske pošte, odlaska na kafu, pa čak i ručka.

Prvoj grupi je postavljeno niz pitanja o tome šta osjećaju kada njihovi partneri sat vremena provedu u društvu sa bivšim partnerima i zajednički obavljaju neke sasvim bezazlene aktivnosti kao što su razmjenjivanje elektronske pošte, razgovor preko telefona ili odlazak na kafu, ručak ili večeru.

Druga grupa učesnika u ovoj anketi trebalo je da kaže mišljenje o tome kako bi reagovao njihov najbolji prijatelj ili prijateljica kada bi se našao u sličnoj situaciji.

Četovanje, kao i razmjenjivanje poruka okarakterisani su kao najbezazleniji vid kontakta sa bivšim partnerima. Na drugo mjesto zauzimaju telefonski pozivi i odlazak na kafu, a kao najrizičniji potezi po vezu su svakako ručak, posebno večera sa bivšim partnerima.

Izvor: telegraf.rs/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.