x

Znate li u kojoj boji izgledamo najprivlačnije?!

Bez obzira kojem taboru pripadate kada govorimo o tome da odjeća (ne) čini čovjeka, nitko ne može negirati činjenicu da nas drugi nerijetko doživljavaju kroz naš način odijevanja. A kolika je moć boje odjeće koju nosimo dokazalo je istraživanje koje je otkrilo da smo drugima ne samo najprivlačniji nego da djelujemo i najpametnije i najsamouvjerenije u odjeći jedne određene boje

Velika anketa britanske online trgovine buytshirtsonline.co.uk u kojoj je sudjelovalo više od 1000 ispitanika tražila je odgovore na to kako boje povezujemo s određenim kvalitetama.

 

U svim pozitivnim kategorijama crna je osvojila prvo ili drugo mjesto, preciznije došlo se do zaključka da ljude koji nose crnu odjeću, i žene i muškarce, doživljavamo najprivlačnijima, najinteligentnijima i najsamouvjerenijima. 

 

U kategoriji samouvjerenosti na drugom mjestu našla se crvena boja, ali i na prvom mjestu u kategoriji arogancije. Također, samo 12 posto ispitanika povezalo je crvenu s inteligencijom. Ljude koji nose žutu, narančastu i ružičastu odjeću pak doživljavamo najmanje inteligentnima. 

 

No crvena je ipak viceprvak u kategoriji privlačnosti, znači nalazi se odmah iza crne, dok je treća plava boja. Ljude koji nose smeđu odjeću pak smatramo najmanje privlačnima.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.