x

Žurite? Našminkajte se kao profesionalac za 10 minuta!

Svakodnevno šminkanje može da bude gotovo za manje od deset minuta, ako pravilno iskoristite vrijeme. Ako žurite u školu, na fakultet ili posao, ovaj prirodan efekat idealan je za vas.

Za idelanu šminku najbitniji je dobar ten. Zato uvijek počnite sa omiljenim tečnim puderom, koji ćete najbrže nanijeti velikom četkom. Posao će vam biti mnogo lakši ako se puder idealno stapa sa vašom bojom tena, a kako biste odmah izgledali svježe i odmorno, odlučite se za hidratantni puder koji dobro prekriva.

 

Sljedeći korak su uvijek obrve, koje u žurbi mnoge djevojke lako zaboravljaju. One uokviruju cijelo lice, i zato obavezno izdvojite nekoliko minuta za ovaj korak. Pronađite sjenku koja odgovara vašoj boji obrva i u nekoliko poteza ih popunite. 

 

Ako žurite, prva stvar koju ćete preskočiti je ajlajner. Zato se odlučite za jenostavan look na očima, u svijetlim bojama. Šminkanje očiju će vam biti mnogo lakše ako imate odgovarajuće četkice. Kapke istaknite svijetlom sijenkom, a prevoj nešto tamnijom nijansom. 

 

Na kraju sve završite sa nekoliko slojeva maskare, i nezaobilaznim korektorom za podočnjake. Malo rumenila i sjaj za usne, i spremni ste! Ovakva šminka djeluje veoma svježe i romantično, a može da bude gotova za manje od deset minuta.

 

Izvor: 24sata.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.