x

Zvanično: Žrijeb Premijer lige BiH bez Slobode!

Zvanično je potvrđeno da Fudbalski klub Sloboda iz Tuzle neće biti u žrijebu za sutrašnje izvlačenje rasporeda Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH održana je jučer u Sarajevu povodom vanredne primjene sistema za licenciranje klubova koji su ostvarili plasmanu u Premijer ligu BiH kroz takmičenja na nivou entitetskih saveza, FS RS i NS FBiH.

 

Na sjednici se odlučivalo o licencama za klubove, NK „GOŠK“ Gabela i FK „Borac“ Banja Luka a koji su aplicirali za učešće u Premijer ligi BiH za takmičarsku sezonu 2017/2018 na osnovu definisanog minimuma kriterija iz oblasti finansijskog kriterija, koji se primjenjuje za vanrednu primjenu sistema za licenciranje.

 

Prvostepena komisija je jednoglasno donijela slijedeće odluke:

 

1. FK ``BORAC`` Banja Luka - Izdaje se licenca za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2017/2018;

 

2. NK ``GOŠK`` Gabela – Izdaje se licenca za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2017/2018;

 

Komisija je na istoj sjednici, razmatrajući pitanje realizacije Odluke i Zaključka  Drugostepene komisije za licenciranje klubova, sa sjednice  održane  29.05.2017. godine, donijela Odluku o povlačenju licence FK ``Sloboda`` Tuzla za učešće u Premijer ligi BiH u sezoni 2017/2018,  zbog neizvršavanja dijela utvrđenih  obaveza.

 

FK „Sloboda“ ima pravo žalbe Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova u roku do 8 dana od prijema odluke.  

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.