x

Zvezda loše krenula pa nakon ``ludnice`` srušila Galatu!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Galatasaraj na gostovanju u drugom kolu Evrolige rezultatom 83:85.

Izabranici Dejana Radonjića loše su krenuli u meč. Nakon početnih pet poena viška za Galatasaraj, turski klub je nastavio da uvećava prednost u prvoj dionici, pa su polovinom četvrtine došli do maksimalnih +14. Do kraja prvog perioda sve što su crveno-bijeli uspjeli da urade jeste da minimalno smanje, pa su u drugu četvrtinu ušli sa 13 poena zaostatka.

 

Mnogo sigurnija igra, kako u odbrani tako i u napadu viđena je u redovima crveno-bijelih tokom drugog perioda. Kako je vrijeme odmicalo stečena prednost Galatasaraja se topila. Sredinom druge četvrtine košarkaši Zvezde su preokrenuli i došli do minimalne prednosti. Ipak na poluvrijeme se otišlo sa egalom - 47:47.

 

Prva polovina treće dionice bila je najbolja u igri Crvene zvezde. Radonjićevi puleni su stekli 13 poena prednosti, ali su se onda malo opustili pa se ta razlika do kraja perioda istopila. Samo dva poena prednosti bilo je za srpski klub na početku posljednjeg dijela igre.

 

Tamo je uslijedila prava rezultatska klackalica i igra živaca. Malo je u prednosti bila Zvezda, malo Galatasaraj. I tako sve do kraja. Ipak crveno-bijeli su se na samom kraju sabrali i uspješniji bili u posljednjim sekundima, te tako došli do prve pobjede u Evroligi ove sezone.

 

Podsjećamo, u Istanbulu nije bilo navijača srpskog šampiona zbog dogovora dva kluba da usljed velike napetosti između dvije grupe navijača nakon ubistva Marka Ivkovića 2014. na međusobnim mečevima pristustvuju samo domaći.

 

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Marko Simonović sa 23 poena, dok je Jović završio utakmicu sa 14 poena i devet asistencija. Gudurić je postigao 11, a Milko Bjelica 10 poena.

 

Sa druge strane Dej je postigao 24 poena, a Tajus dodao 19.

 

Izvor: nezavisne.com/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.