x

Zvezda napredovala na ``eurohoopsovoj evroligaškoj`` listi!

Nakon pet takmičarskih kola u novoj evroligaškoj sezoni napravljen je presjek stanja i novo rangiranje timova. Šampion Srbije napravio napredak, najviše pao Galatasaraj.

Specijalizovani košarkaški portal ``Eurohoops`` napravio je svojevresni presjek stanja nakon pet odigranih kola u Evroligi i ponovo po snazi rangirao klubove koji učestvuju u elitnom takmičenju.

 

Vjerujemo da se navijači Crvene zvezde mt:s sjećaju da je pre početka sezone pomenuti portal rangirao ekipu Dejana Radonjića na slaboj 15. poziciji, ostavivši iza šampiona Srbije samo litvanski Žalgiris.

 

Poslije pet odigranih mečeva od kojih je Crvena zvezda mt:s dobila dva ``Eurohoops`` rangira crveno-bijele za dvije pozicije više u odnosu na listu sa početka sezone.

 

``Zvezda je ponovo kompetitivna i već je ostvarila dvije pobjede od kojih najveću nad Barselonom na domaćem terenu. Srpski klub ima dva poraza na domaćem terenu, ali koliko timova će uspjeti da savlada Barselonu do kraja sezone? Trener Dejan Radonjić ponovo je oformio tim sporog ritma koji se više oslanja na poene iz reketa ali su pored toga najbolji tim po poenima nakon protivničkih greška. Roster nije dugačak ali domaći igrači Marko Gudurić, Ognjen Kuzmić, Stefan Jović i Marko Simonović prave razliku`` navodi se u obrazloženju pomenutog sajta.

 

Najveći pad na pomenutoj listi doživio je Galatasaraj koji još uvijek ne zna za pobjedu u Evroligi, a prije početka sezone ``Eurohoops`` je tim Ergina Atamana rangirao na devetoj poziciji.

 

Na vrhu liste nema promjena, CSKA je opravdao prognoze, trenutno je najbolji tim u Evroligi, a evo kako izgleda ostatak liste. U zagradama je naznačeno ko je doživio pad ili uspon na listi i za koliko pozicija.

 

01. CSKA Moskva (-)

02. Real Madrid (+1)

03. Fenerbahče (-1)

04. Olimpijakos (+1)

05. Barselona (-1)

06. Panatinaikos (-)

07. Baskonija (+4)

08. Darušafaka (-1)

======================

09. Bamberg (+3)

10. Anadolu Efes (-2)

11. Makabi Tel Aviv (-1)

12. EA7 Olimpija Milano (+1)

13. Crvena zvezda mt:s (+2)

14. Galatasaraj (-5)

15. Uniks (-1)

16. Žalgiris (-)

 

Izvor: nezavisne.com/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.